anil alacaoglunun ilk kitabi

Türkiyeli eşcinsellerin 100 akı: Kaos GL


Perşembe, 1 Mayıs, 2008
15 senedir aralıksız çıkmayı başaran Türkiye’nin ilk ve tek eşcinsel kültür dergisi Kaos GL’nin 100. sayısı çıktı. Dergide, Murathan Mungan’dan Hande Öğüt’e, Yıldırım Türker’den Müge İplikçi’ye, Tuğrul Eryılmaz’dan Zeynep Aksoy’a pek çok önemli isim Kaos GL’ye özel yazı ve söyleşileriyle yer alıyor.

15 sene önce Türkiyeli eşcinsellerin sesi ve sözü olmak için 8 sayfadan oluşan, fotokopiyle çoğaltılmış bir dergi çıkmıştı: Kaos GL. Türkiye’de eşcinsellerin insan haklarının görünürlüğünde önemli bir rol oynayan dergi, yasaklamalara, toplatılmalara karşı direnerek bugünlere kalmayı başardı. Kaos GL dergisi şimdi de Türkiye’nin önemli sanat ve düşünce insanlarını bir araya getirerek 100. sayısıyla raflardaki yerini aldı.

100. sayıya özel 100 sayfa çıkan dergide Adnan Yıldız, Aksu Bora, Ayşe Düzkan, Kürşad Kahramanoğlu, Murathan Mungan, Tanıl Bora, Tuğrul Eryılmaz, Yıldırım Türker, Zeynep Aksoy 100. sayıyı kutlayan yazılarıyla yer alıyor.

LGBT kültürün 100 şarkısı, filmi ve kitabı listelerinin de yer aldığı dergide Güzin Yamaner, Müge İplikçi, Mehmet Bilâl hiçbir yerde yayımlanmamış öykülerini Kaos GL okurlarıyla paylaşıyorlar.



Eşcinsel ebeveynlerin yazdıkları mektuplara da yer veren dergide geçen sene Kaos GL okurlarının oylarıyla “Türkiye’nin ‘gay ikonu’ seçilen Hande Yener, ‘Sevici Türküsü’ kitabıyla tanınan Amerikalı transeksüel yazar Leslie Feinberg ve sinemanın haşarı çocuğu John Cameron Mitchell’la yapılmış özel söyleşiler de bulunuyor.

Barbaros Şansal’ın özel tasarımıyla katkıda bulunduğu Kaos GL’nin 100. sayısında ayrıca, Hande Öğüt’ün Truman Capote portresi “Kendi Kamçısıyla Kendini Kırbaçladı”, Naim Dilmener’in Yıldız Tezcan güzellemesi “Kalbimiz Yara, İçimiz Hasret Doludur”, Umut Tümay Arslan’ın güncel sanatla Türkiye’yi okuduğu “Kılçıklı Duygular, Kiç ve Piç” yazıları dikkat çekiyor.

Murat Çelikkan’ın Carl Whitman’ın “Amerika’dan Mülteciler: Bir Gay Manifestosu” çevirisiyle yer aldığı dergi bu sayısından itibaren Mehmet Murat Somer’in Hop-Çiki-Yaya polisiye serisinin “Mealleriyle İsimler Sözlüğü”nü yayımlanmaya başlıyor.

Dergide ayrıca Kaos GL dergisi ekibiyle yapılmış keyifli bir söyleşi de bulunuyor.

Ve işte Kaos GL’nin 100. Sayısına yazılarıyla, sözleriyle katkıda bulunanlar: Adnan Yıldız, Aksu Bora, Ali Erol, Ali Özbaş, Anıl Alacaoğlu, Atıl Ulaş Cüce, Anıl Üver, Aykan Safoğlu, Ayşe Düzkan, Barbaros Şansal, Barış Sulu, Bawer Çakır, Begüm Topbaşlı, Burcu Ersoy, Cahide Birgül, Can Yaman, Devrim Sezer, Ece Dorsay, Emir Birant, Emre Gönlügür, Emre Koyuncu, Erden Kosova, Gözüm Abla, Güner Kuban, Güzin Yamaner, Handan Koç, Hande Öğüt, Hande Yener, Hülya Uğur Tanrıöver, Işıl Özgentürk, İsmail Alacaoğlu, John Cameron Mitchell, Kutluğ Ataman, Kürşad Kahramanoğlu, Leslie Feinberg, Mehmet Bilâl, Mehmet Murat Somer, Meltem Arıkan, Murat Çelikkan, Murathan Mungan, Müge İplikçi, Naim Dilmener, Nami Başer, Nazik Işık, Nilgün Kayalı, Özlem Çakır, Salih Canova, Semih Varol, Şenol Erdoğan, Tacim Açık, Tanıl Bora, Tuğrul Eryılmaz, Uğur Yüksel, Umut Güner, Umut Tümay Arslan, Yasemin Öz, Yaşar Çabuklu, Yeşim Başaran, Yıldırım Türker, Zafer Aracagök, Zeynep Aksoy

Derginizi mahallenizdeki Yay-Sat bayisinde bulabilirsiniz.

Kaos GL Dağıtım Noktaları

İletişim için:

E-posta: editor@kaosgl.org

Tel: 0312. 230 03 58

www.kaosgl.org

Yorumlar


Bulamıyorum

Bu sayıyı çok okumak istedim Her seyi buldugum Kadıköyde nereye sorduysam bu sayı yok acaba dağıtımda bir problem mi var.

amargi feminist yayinevi nde

amargi feminist yayinevi'nde de bulabilirsiniz. istiklal caddesi pandora kitapcinin sokagindan saga

tebrik

böyle bir derginin böyle bir kapagının olması güzel emek verilerek yapıldığını açıkça gösteriyor yapanlara şükranlarımı sunarım

tebrikler. super bir

tebrikler. super bir dergi...

muhteşem

daha nice yüzlere... elinize sağlık

kapak güzelleri:)

100.sayı şerefine kapak güzeli seçilmişim çok sevindim. :)))) ebat ufakta olsa artık kapak güzeli olmuş oldum :))))

tebrikler

Kaos GL'yi 100. sayısını çıkarmasından dolayı takdir ve tebrik ediyorum. bence herkesin alıp arşivine koyması gereken çok anlamlı bir sayı. emeği geçen herkese teşekkürler...

Tamamını okumaya henüz

Tamamını okumaya henüz fırsatım olmadı ama okuduğum kadarıyla süper bir sayı olmuş. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
kaosgl.org lgbt kültür&yaşam ve haber portalı
Aile Askerlik Çalışma Hayatı Eğitim Haklarımız Kültür&Sanat Medya Sağlık Yaşam

kaos gl dergi iletişim linkler üye girişi

Web sayfası ile ilgili teknik sorunlar, yorum ve eleştirileriniz için web@kaosgl.org
Kaos GL Derneği'nin resmi web sayfasıdır. İçerik, kaynak gösterildiği sürece kısmen kopyalanabilir, çoğaltılabilir, yaygınlaştırılabilir

Eşcinsellerin Kurtuluşu Heteroseksüelleri de Özgürleştirecektir