anil alacaoglunun ilk kitabi

Meclisten konuğumuz var


Cumartesi, 17 Mayıs, 2008
Haber: Ali Erol
Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Meclis’ten konuğu vardı. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AKP Milletvekili Prof. Dr. M. Zafer Üskül Buluşma’nın açılış konuşmasında “insanların cinsel yönelimlerinden dolayı ayrımcılığa uğramamaları gerektiğini” söyledi. Meclisten ilk kez Hükümet üyesi bir Milletvekili, Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel (LGBT) bireylerin insan hak taleplerinin konuşulduğu ve LGBT bireylerin maruz kaldığı homofobik ve transfobik uygulamalara karşı tartışmaların yapıldığı bir konferansa katılmış oldu.

Kaos GL Derneğinin bu sene üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma devam ediyor.

Homofobi Karşıtı Buluşma’nın, Ekin Sanat Merkezi’ndeki Açılış Konferansı, bugün, Avrupa Parlamentosu üyeleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden hukukçu ve insan hakları savunucularının katılımıyla yapıldı.

Homofobi Karşıtı Buluşmaya, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AKP Milletvekili Prof. Dr. M. Zafer Üskül de katıldı. Meclisten ilk kez Hükümet üyesi bir Milletvekili, Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel (LGBT) bireylerin insan hak taleplerinin konuşulduğu ve LGBT bireylerin maruz kaldığı homofobik ve transfobik uygulamalara karşı tartışmaların yapıldığı bir konferansa katılmış oldu.



Avrupa Parlamentosu üyesi Michael Cashman ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) temsilcisi hukukçu Mehveş Bingöllü’nün katıldığı ve Kaos GL Derneği Danışma Kurulu üyesi Kürşad Kahramanoğlu’nun sunduğu buluşma açılış konferansında Zafer Üskül de kısa bir konuşma yaptı.
Üskül, “özgürlükleri bir bütün olarak değerlendirmek gerektiğini” söyledi ve “eşitlik hiyerarşisi olamaz” dedi. “İnsanların cinsel yönelimlerinden dolayı ayrımcılığa uğramamaları gerektiğini” savunan Üskül, “kamu gücü, özgürlüklerin kullanımını sağlamakla yükümlüdür. Haklarının ihlal edildiğini düşünen Türkiye’de yaşayan herkesin haklarını koruma yetkisinin İnsan Hakları İnceleme Komisyonu olarak kendisine verildiğini” belirtti.
“Türkiye toplumun muhafazakâr olduğunu ve insanların geleneksel önyargılarının kolay değişmediğini” belirten Üskül, “polis ve idarenin kapatabildiği bir dernekler kanunundan bugün yargı gerekçesinin arandığı bir düzenlemeye gelindiğini, eşcinsellerin de dernekleşme hakkının olması gerektiğini” söyledi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Homofobiye Karşı Hafta’nın sorunsuz geçmesini beklediğini, bir sorunla karşılaşma durumunda kendisini arayabileceğimizi de belirtti.

Buluşma’ya devam

3. Homofobi Karşıtı Buluşma 19 Mayıs’a dek Ekin Sanat Merkezi’nde devam edecek.

Adres: Ekin Sanat Merkezi - Menekşe 1 Sokak No: 8 Kızılay – Ankara, Tel: 0 312. 419 5656
Kaos GL

Yorumlar


huzura doğru

keşke ayrıma uğramasak insanca kardeşgibi yaşasak bu dünya kimseye kalmadı kalmazda huzurlu yaşasak ne olurdu sanki dünyaya bir dahamı geleceğiz zararın neresinden dönersen kardır huzurlu barış dolu bir dünya için elele
kaosgl.org lgbt kültür&yaşam ve haber portalı
Aile Askerlik Çalışma Hayatı Eğitim Haklarımız Kültür&Sanat Medya Sağlık Yaşam

kaos gl dergi iletişim linkler üye girişi

Web sayfası ile ilgili teknik sorunlar, yorum ve eleştirileriniz için web@kaosgl.org
Kaos GL Derneği'nin resmi web sayfasıdır. İçerik, kaynak gösterildiği sürece kısmen kopyalanabilir, çoğaltılabilir, yaygınlaştırılabilir

Eşcinsellerin Kurtuluşu Heteroseksüelleri de Özgürleştirecektir