O sokakta bekliyoruz...
Farklı ülkelerden yaramaz çocukların, evden kaçanların, geceleri de sokakları da isteyenlerin duvarları homofobiye karşı ses çıkarıyor.
Eser: C2515
Tek tipleştirmek sistemin ve iktidarın vazgeçilmezidir. Kapitalizm size rengârenk giysiler satar ancak hepsi bir formda ve benzer kesimlerdedir. Kadın ya da erkek cinsiyetlerinden biri dayatılır ve kabul ettiğiniz o “biricik” cinsiyetin herkesçe bilinen rolünü giyinirsiniz. Kamusal alandaki görünürlüğünüz ait olduğunuz sınıfa, cinsiyete, etnisiteye göre belirlenir. Toplumdaki görünürlüğünüz, size biçilen rollerle hesaplanır. Uslu bir çocuk olmazsanız sokakları, caddeleri görmeniz engellenebilir.
O zaman ne yaparız? Sokaktaki, caddelerdeki varlığımızı sürdürmek için mücadele ederiz. Kamusal alandan bize ayrılan paya karşı çıkarız. Kentin duvarları, bankları ve parkları kendimizi var edeceğimiz birer araca dönüşebilir. Despotik rejimler, gerici dönemlerde kendimizi var etmenin, kamusal alanda görünürlüğümüzü arttırmanın bir yolu da duvarlara iz bırakmak olabilir. “Ben buradaydım” demek, “bu sokak benim de sokağım” demek için duvarlar en güvenli tuvallere dönüşebilir.
Bunu hatırlatmak için, LGBTİ sokak sanatından görüntüler derledik. Duvarların dile gelip homofobiye karşı ses çıkardığı sokakların görüntülerini. Farklı ülkelerden uslu olmayan çocukların, evden kaçanların, geceleri de sokakları da isteyenlerin duvarları burada.
Biz de o sokakta buluşalım, malum yerde, aynı saatte. Aşk için, özgürlük ve mücadelemiz için, o sokakta, o duvarın önünde…
İngiltere'de bir duvar
Eser: Banksy
Bürüksel'de bir duvar
Eser: Fotini Tikkou, Bürüksel'de bir duvar
İrlanda'da bir duvar
Lübnan'da bir duvar
Melbourne'den
Mısır'dan bir duvar
Selanik'te bir duvar
Tel Aviv'de bir duvar
Son Yazıları
- Şahsiyet dizisinin Agâh’ı transfobik mi?24 Nisan 2018
- LGBTİ’lere yönelik ayrımcılık için bahane çok24 Nisan 2018
- “Hetroseksizmle mücadele sadece LGBTİ’lerin sorumluluğu değil”23 Nisan 2018
- Cansu Yıldıran’ın perspektifinden: Kim lubun olmak ister?13 Nisan 2018
- Gazetelerde bugün: Dilediğimiz gibi yaşama hakkı13 Nisan 2018
- İmge, beden, cinsellik (32): Gözde Sezgin’in eserleriyle13 Nisan 2018
- 51 yıllık nefret söylemi12 Nisan 2018
- Kontak doğaçlama: Öteki ile karşılaşma, temas ve kendini tanıma12 Nisan 2018
- 88 yıl önce kadınlar bugün yürüdü11 Nisan 2018
- “Cinsel sağlık heteroseksüel kadına göre anlatılıyor”10 Nisan 2018