26/02/2014 | Yazar: Ferhat Yıldız

Bilindiği üzere 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü. Şimdiden bu işi icra edenlerin veya destekleyen herkesin günü kutlu olsun ve umarım ki bir gün değil her gün bizim olur.

Bilindiği üzere 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü. Şimdiden bu işi icra edenlerin veya destekleyen herkesin günü kutlu olsun ve umarım ki bir gün değil her gün bizim olur.
 
Değinmek istediğim bugüne kadar yapılan zorunlu seks işçiliği politikasından ziyade bu işi tercihen yapan insanların da var olduğudur. Her ne kadar görünmeseler de, görünemeseler de benzer zorlukları ve ayrımcılığı yaşamadıkları anlamına gelmiyor.
 
Hatta bunu birinci ağızdan yani kendim anlatmak isterim. Daha çok zorunlu seks işçiliğinin karşılığı LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) hareketi içerisinde gönüllü seks işçiliği olarak yer bulsa da bu bir gönül işi değildir öncelikle buna bir açıklık getirmek isterim. Tercihen seçilen bir iştir.
 
Bu işi benim gibi tercihen yapan insanların görünür olmamasıyla ilgi temelden bir sorun vardır. Yani AHLAK. Bizler bu işi seçerek kolaya kaçmış, bedenini satan ve rahat para kazanan insanlar olarak görülüp ahlak çerçevesi içerisinde LGBTİ hareketi içerisinde olan ve olmayan bazı kesimler tarafından yargılanıyoruz. Çünkü zorunlu değil tercihen bu işi yapıyoruz ve kendilerinin ahlak normları dışında kalıyoruz. 

Toplum tarafından dışlanan gey ve biseksüel erkekler bir de mesleklerinden dolayı dışlanıyorlar. Yani ötekinin ötekisi pozisyonu burda da mevcut. Yaşanılan zorluklar göz önüne alınarak bununla ilgili ilk çalışmayı Kırmızı Şemsiye Derneği, Planetromeo’nun maddi desteğiyle bir anket çalışması düzenleyerek ortaya çıkardı. Gey ve biseksüel erkek seks işçilerine yönelik 82 sayfalık raporu Kırmızı Şemsiye Derneğinden ücretsiz bir şeklide edinebilirsiniz. 
 
Bu konuyla ilgili konuşulacak ve söylenecek çok söz var. Burdan söyleyebileceklerim bunlardır. Fakat daha fazlasını dinlemek isterseniz Kırmızı Şemsiye’nin seks işçilerinin sorunlarının, ihtiyaçlarının ve taleplerinin görünür kılınması maksadıyla 1-2 Mart 2014’te Tayfa Kitap Kafe’de düzenleyeceği “Seks İşçileri Konuşuyor: Özgürlük İstiyoruz!” etkinliğine katılabilirsiniz.

Etiketler:
nefret