04/07/2015 | Yazar: Murat Kandemir

Son 13 yılda iktidarın kullandığı eril dil yüzünden hızla yayılan hastalıklarda Top 10

Son 13 yılda iktidarın kullandığı eril dil yüzünden hızla yayılan hastalıklarda Top 10
 
Othello Sendromu: Hastalık adından da anlaşılacağı gibi Şekspir’in Othellosundaki aşırı kıskançlığın karakter erozyonu etkisiyle davranışların tümünü bozması halidir.
 
Her ne kadar yapılan klinik araştırmalarda hastalığın kişideki cinsel sorunların metabolizmayı trampalaması sebebiyle ortaya çıktığı bilinse de.
 
Asıl sorunun görsel işitsel ve sosyal alanda bireyin çizdiği profilden kaynaklandığı dünya otoriteleri tarafından kabul edilmektedir.
 
Son zamanlarda akut seviyesinde yayılan bir hastalıktır.
 
Uzmanlara göre son yılda yüzde bin’in üzerinde katlanarak artan hastalıkların başında gelmektedir.
 
Cotard Sendromu: Her ne kadar yapılan klinik araştırmalar hastalığın genel anlamda ruhsuzluk, hissizlik ve duygusuzluk olarak ortaya koysa da dünya otoriteleri hastalığın asıl sebebinin kapitalizmin trampaladığı popüler yaşam biçiminin "piyasa insanı ol" dayatmasıyla ortaya çıkan bir davranış bozukluğu olduğunu açıklamaktadır.
 
Bugün hala birçok insanda "ya siz günü koşturursunuz ya gün sizi koşturur" mottosu olarak akut seviyesinde hızla yayılmaktadır.
 
Yabancı El Sendromu: Kişideki genel dengesizlik ve kronik kontrolsüzlük halidir.
 
Yapılan klinik araştırmalar her ne kadar hastalığın beyin loblarının birbirinden bağımsız hareket etmesinden kaynaklı olduğunu gösterse de dünya otoriteleri hastalığın asıl sebebinin sürekli bastırılan kişiliğin genel davranış bütünlüğünü bozması hali olarak kabul etmektedir.
 
Autophagia Sendromu: Hastalık genel anlamda kişinin kendi kendini yeme halidir.
 
Hastalık metaforik içsel sınıntıdan ziyade kişinin ellerini, tırnaklarını ve dudaklarını kemirerek yeme durumudur.
 
Klinik araştırmalar her ne kadar kişinin çocukluk evresinde uğradığı tacizlerin oraya çıkardığı travmalar olduğunu söylese de dünya otoriteleri hastalığın çevresel faktörlere bağlı şizofreninin genel davranışları bozması hali olarak açıklamaktadır.
 
Hanibal karakterine ilham veren şöhreti olan bir hastalıktır.
 
Patlayan Kafa Sendromu: Hastalık genel anlamda uyku ve uykusuzluk geçişleri arasındaki dengenin bozulmasına bağlı beyin içi yankılanmalar olarak bilinse de yapılan klinik araştırmalarda hastalığın sürekli kaygı ve strese bağlı beyne bağlı mekanizmaların tahribatı sonucu kişinin davranışlarındaki bozulmalar sebebiyle orataya çıktığını gösterse de dünya otoriteleri hastalığın kişiye dayatılan bir çerçeveye beyin mekanizmalarının verdiği tepki olarak açıklamaktadır.
 
Yaşam kalitesini düşüren kişinin enerjisini sömüren bir hastalıktır.
 
Peter Pan Sendromu: Hastalık isminden anlaşılacağı gibi ilhamını bir çizgi filmden almıştır.
 
Yapılan klinik araştırmalarda her ne kadar hastalığın büyüme korkusuna bağlı gelişen davranış bozukluğu olduğu saptansa da dünya otoriteleri sorumluluk bilincinin gelişmemesi için bütün metabolizmanın psikolojiyle birlikte pasif direniş sergilemesi hali olduğunu açıklamaktadır.
 
Müthiş derecede şöhreti olan bir hastalıktır.
 
Çizgi filmlerindeki bütün dişi kahramanların ilham kaynağıdır.
 
Bu gün hala okulda, işyerinde, kafede, barda, sinemada bebek gibi konuşan kızlar ve ana kuzusu erkeklerin yegane tutunacak dalıdır.
 
Vampir Sendromu: Yapılan klinik araştırmalar hastalığın her ne kadar vücuttaki hemoglobin eksikliği sebebiyle kişinin canının kan çekmesi olduğunu ortaya koysa da dünya otoriteleri hastalığın asıl sebebinin kendi varlığına katlanamayan kendi varlığından rahatsız olanların yeni bir duruş, yeni bir tavır, yeni bir kişilik orataya koyma çabası olduğunu söylemektedir.
 
Filmlerde, romanlarda be günlük hayatta sıkça karşılaştığımız "vamp kadın" "vamp erkek"  metaforu bu hastalığın doğal sonucudur.
 
Rivayete göre bir dönem adından sıkça söz ettiren ünlü senarist, yönetmen ve yapımcı Alfred Hitckok’un annesinin hastalığıdır.
 
O dönemdeki vampir filmlerinden tutun ta günümüzdeki alacakaranlık serisinin ilhamı olmuş bir hastalıktır.
 
Alice Sendromu: Hastalık adından da anlaşılacağı gibi ilhamını bir masal  kahramanından almıştır.
 
Yapılan klinik araştırmalar her ne kadar hastalığın sürekli hayal dünyasında yaşamanın reel hayatla örtüşmediğini bununda genel davranışların tümünü bloke ettiğini gösterse de dünya otoriteleri hastalığın asıl sebebinin sürekli değişen algının yaşam biçimini belirsiz sanal bir hale getirdiği geçeği üzerinde durmaktadır.
 
Vikiliks ve Strafor kayıtlarına  göre bu gün dünyayı bilim ve teknoloji alanında sallayan "silikon vadisi"nin ilham kaynağıdır. İnternet denen olayın bilinçaltıdır. Çünkü internet dünyaya küçük bir evin pembe panjurundan bakmak ve dünyayı odasının penceresine sığdırmanın sanal dünyada mümkün olacağını ispatlama hep bu hastalığa bağlı bir çabadır.
 
Boantrhrophy Sendromu: Hastalık genel hatlarıyla mutsuzluğa bağlı duygu durum bozukluğu sebebiyle sürekli abur cubur yeme halidir.
 
Her ne kadar klinik çalışmalar hastalığı hormonların bireyi yönetme hali olarak ortaya koysa da dünya otoriteleri hastalığın asıl sebebinin duygu durumuna bağlı kişideki davranışların bireyi sürekli açlık hissiyle yeme durumunun arkasında ruhunu da doğuracağı yanılsamasının yattığını savunmaktadır.
 
Hastalık son yılların vebasıdır, obezite ve metabolizmadaki şekil bozukluklarının yegane sebebidir.
 
Beyaz Kağıt Sendromu: Klinik araştırmalarda her ne kadar hastalığın sebebinin kişideki aşağılık kompleksleri olduğu ortaya çıksa da dünya otoriteleri hastalığın bireyin kendi kişiliğinin yetersiz bulduğu korkusunun dışavurumu olarak açıklamaktadır.
 
Hastalık yazmaya çizmeye başlamadan önce boş bir kağıdın aşılmaz engel olduğunu beyne dikte ettirip saatlerce bekleme, ilk paragrafı yazmaya başladığı anda kağıdı yırtıp atma üzerinden kendini kolaylıkla belli etmektedir.
 
Günümüzde sanat camiasında sıkça görülen bu hastalık kendini yetersiz bulduğu için kendi öz gerçekliğiyle bir şeyler yapmak yerine aktivistlik ve eleştirmenlik yapan bir çok insanın tutunacak dalıdır. 

Etiketler:
nefret