26/01/2011 | Yazar: KAOS GL

Torba yasaya karşı meclise yürümek isteyen KESK üyelerine polis biber gazıyla müdahale etti

  KESK Eylemine Polis Saldırısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Torba yasaya karşı meclise yürümek isteyen KESK üyelerine polis biber gazıyla müdahale etti

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) dün (25 Ocak) torba yasayla ilgili meclis önünde yapmak istediği basın açıklamasına Ankara emniyeti izin vermeyerek biber gazıyla müdahale etti.

Yoğun yağmura rağmen saat 12.00’da Milli Müdafaa Caddesi üzerinde bulunan SGK ek hizmet binası önünde buluşan emekçiler buradan TBMM Dikmen kapısına doğru yürümek istedi. “Torbada sermayeye af, emekçiye saldırı. Saldırıya karşı genel grev genel direniş. Torba yasa geri çekilsin” yazan pankart taşıyan emekçiler yolu kapatarak meclise gitmek isteyince polis emekçilerin önünü keserek biber gazıyla müdahale etti.

Eyleme KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar ve MYK üyeleri, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Eğitim Sen ve Tüm Bel-Sen genel başkanlarının da aralarında bulunduğu KESK'e bağlı çok sayıda sendika temsilcisi ile katılırken eyleme Halkevleri, SDP, Kaldıraç, TÖP ve EHP destek verdi.

Ankara'ya yürüyeceğiz ve Meclis'i kuşatacağız
KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar ile BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in Ankara Valisi Alâaddin Yüksel ile görüşmesine rağmen valinin yürüyüşe izin vermemesinin ardından polis barikatı önünde açıklama yapan KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, bu durumun en demokratik hakları olan basın açıklamalarının yapılmasına dahi tahammül edemeyen AKP hükümetinin, hak gaspları anlayışının bir sonucu olduğunu söyledi. "Torba Yasa Tasarısı"na karşı önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir eylem programı hazırladıklarını belirten Çınar "Bugün bize izin verilmiyor, ama biz çok yakın bir zaman sonra Türkiye'nin her yerindeki emekçiler olarak Torba Yasa'ya karşı Ankara'ya yürüyeceğiz ve Meclis'i kuşatacağız. Bu yasanın geçmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

İlgili haber:



Etiketler: insan hakları
nefret