30/11/2012 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pozitif Yaşam Derneği’nin her yıl 1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde düzenlediği bilgilendirici etkinlik ve yürüyüşü gerekçe göstermeden reddetti

1 Aralık’a Engel! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1 Aralık Dünya Aids Günü Etkinlikleri 1990’lı yılardan beri kutlanıyor. 2006 yılında kurulan Pozitif Yaşam Derneği ile birlikte 1 Aralık Dünya Aids Günü etkinliklerinin teması sadece “Hiv/AİDS’ten korunma- ve önleme” vurgusunun ötesinde Hiv Pozitiflere yönelik ayrımcılıklara dikkate çeken ve HİV/AİDS konusunun insan hakları boyutu ile 1 Aralık Dünya Aids Günü yeniden gündemimize girdi. 2008 yılından bu yana Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı yürüyüşler düzenleniyor. Hiv/Aids alanında çalışan sağlık mensupları, HİV pozitifliler  ve yakınları, LGBT örgütleri ve TOG başta olmak üzere gençlik örgütleri ile birlikte organize ediliyordu.

 
Bianet’ten Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre: İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pozitif Yaşam Derneği’nin her yıl 1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde düzenlediği bilgilendirici etkinlik ve yürüyüşü gerekçe göstermeden reddetti
 
Dernek, 2008’den beri her sene 1 Aralıkta HIV/AIDS konusunda bilgilendirici konuşmaların yapıldığı, broşür ve kondomların dağıtıldığı geniş katılımlı yürüyüşler düzenliyor. Yürüyüşlere doktorlar ve tıp öğrencileri de destek veriyor.
Pozitif Yaşam Derneği Başkanı Nejat Ünlü, etkinlik başvurusunu belediyeye 17 Kasım’da ilettiklerini, ancak her sene izinli olarak gerçekleştirdikleri yürüyüşe red cevabını etkinlik tarihinden iki gün önce aldıklarını söyledi.
 
kaynakça: http://www.bianet.org/bianet/insan-haklari/142490-belediye-aids-yuruyusunu-uygun-bulmadi

Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam