16/11/2009 | Yazar: Kaos GL

Bugüne kadar 500'e yakın HIV/AIDS ile yaşayan yurttaşa destek veren Pozitif Yaşam Derneği, toplumun HIV/AIDS bireylere karşı önyargılarından kurtulması için 1 Aralık Dünya A

1 Aralık'ta Önyargılarınızdan Kurtulmaya Davetlisiniz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bugüne kadar 500'e yakın HIV/AIDS ile yaşayan yurttaşa destek veren Pozitif Yaşam Derneği, toplumun HIV/AIDS bireylere karşı önyargılarından kurtulması için 1 Aralık Dünya AIDS Günü'nde herkesi sokağa çağırıyor.
Pozitif Yaşam Derneği, HIV/AIDS ile yaşayan yurttaşların en temel insan haklarından mahrum kalmalarını önlemek ve toplumu önyargılarından kurtarmak için herkesi “1 Aralık Dünya AIDS Günü”nde İstanbul’da düzenleyeceği etkinliğe çağırdı.

HIV ile yaşayan yurttaşların sosyal, psikolojik, tıbbi ve hukuksal yönden desteklemek amacıyla HIV ile yaşayan yurttaşlar ve yakınları tarafından 2005’te kurulan Pozitif Yaşam Derneği 1 Aralık Dünya AIDS gününde toplumu önyargılarından kurtulmaya davet ediyor. Dernek, bu amaçla 1 Aralık 2009 Salı 11.00’de İstanbul-Tünel’de demokratik kitle örgütleri ve sanatçıların desteği ile “HIV/AIDS ile ilgili önyargılarınızdan kurtulun!” demek için sokağa çıkacağını duyurdu.

Kurulduğu günden bu yana 500’e yakın HIV pozitifli kişi ve yakınına destek sağlayan Pozitif Yaşam Derneği, 1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde topluma “HIV/AIDS’e ve HIV ile yaşayanlara karşı kafanızdaki yanlış bilgi etiketlerinizi söküp atın, önyargı duvarlarınızdan kurtulmaya başlayın. Kulaklarınızı tıkayıp, arkanızı dönmeyin. Hiç gereği olmayan tepkiler ve savunmalar geliştirerek kimseye haksızlık etmeyin” diyeceğini açıkladı.

1 Aralık’taki etkinliği Beyoğlu Belediyesi, Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Programı (UNAIDS), Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkları Önleme Derneği, Fotoğraf Vakfı, İstanbul Tabipler Odası, Uluslararası Af Örgütü ve KAOS GL gibi 34 kurum destekliyor.

Pozitif Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arzu R. Kaykı şunları söyledi:

“34 kurum ve kuruluşun katkılarıyla Türkiye’nin diğer kentlerinde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. HIV ile yaşayanların insan hakkı ihlallerinden kurtulması için toplumun önyargılarından kurtulması gerektiğini düşünüyoruz.”
ÇAYAN ETHEM


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam