11/07/2021 | Yazar: Kaos GL

Aydın LGBTİ+ Dayanışması’nın düzenlediği 2. Aydın LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında bugün Aydın’ın ilk Onur Yürüyüşü gerçekleşecek.

1.Aydın LGBTİ+ Yürüyüşü bugün: Haklarını savun, asla vazgeçme! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aydın LGBTİ+ Dayanışması’nın düzenlediği 2. Aydın LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında bugün, 18:00'da Özgecan Arslan Parkı'nda Aydın’ın ilk Onur Yürüyüşü saat gerçekleşecek.

“Sansüre Nakka” temasıyla 8-11 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen 2. Aydın LGBTİ+ Onur Haftası’nın son günü olan bugün Aydın LGBTİ+ Dayanışması yürüyüşe katılacak aktivistlere haklarını hatırlatan bir metin paylaştı.

Metin şöyle:

“Haklarımızı yok saymaya çalışıyorlar, varlığımızdan rahatsız oluyorlar. Haklarımızı savunmak, özgürlüğümüzü iliklerimize kadar hissetmek, sesimizle sokakları inletmek için LGBTİ+ları ve hak savunucuları ile buluşuyoruz. Sokaklara sığmayıp taşmamız için meydana bekliyoruz seni!

“Yürüyüşe gelmeden önce ve yürüyüş sırasında gerekli olan bilgiler: Biliyoruz ki her geçen gün LGBTİ+’lar medyada ve toplumda sansürlenmeye ve ötekileştirilmeye çalışılıyor. Arkadaşlarınızla gelin, bir arada duralım. Sansürlenmeye çalışılan renklerimizle alanlarda bir olalım, dayanışalım.

“Telefon, video kamera, fotoğraf makinesi, powerbank getirmeyi unutma. Yaşanılan anları iyisiyle kötüsüyle kaydetmeyi ihmal etme. Hem bol bol fotoğraf ve video çek ki, dört bir yan gullümlerimizle, madiliklerimizle dolsun.

“Şapkanı takmayı, vegan güneş kremini sürmeyi unutma. Alana girerken polisler seni alana almamak için diretebilir, bayrağına, dövizine el koymaya çalışabilir. Bu durumda onlara haklarını bildiğini söyle. Arama ve el koyma yetkilerinin olup olmadığını sor. Eğer ki bayrağına, pankartına, maskene el koymaya çalışırsa tutanak tuttur. Tutanak tutturmak için çantanda kalem ve kağıt getirmek önemli.

“Haklarını savun, asla vazgeçme. Gözaltına alınırsan ya da bir başkasının gözaltına alındığını görürsen panik yapma. Gözaltına kişi/kişilerin adlarını öğren, kriz masasına ulaş, konumu ve kişiyi/kişileri tarif et. Avukatlarımız hukuki destek için sahada olacaktır. Fiziksel saldırıya, şiddete maruz kalırsan eğer, en yakın devlet hastanesine giderken bizlere ulaş.

“Bizden birileri gelene kadar darp edilen bölgenin fotoğrafını, varsa olaya şahit olan kişinin/kişilerin ismi, iletişim bilgileri, olay anına dair fotoğrafı, videosu, olaya tanık olan kişilerin de imzasıyla olayı anlatıp darp izlerini betimlediğin, tarih ve saat bilgisi ile yazdığın tutanak evraklarıyla şikâyetçi olabilirsin, yanındayız.

“Güvenli alanı kurarak bu yürüyüşte olmak için çabalıyoruz. Ne haklı mücadelemizden ne de dayanışmamızdan vazgeçeceğiz! El ele meydanlara, göz göze homofobiklere, transfobiklere karşı seni de bekliyoruz! Yaşasın vegan, feminist, lubun dayanışması!”


Etiketler: insan hakları, yaşam
İstihdam