28/01/2013 | Yazar: Kaos GL

Geçtiğimiz 1 Mayıs’ın ardından bankalara ve küresel şirketlere yapılan saldırıları bahane edilerek, ‘1 Mayıs Operasyonu’ adı altında birçok kişi gözaltına alınmıştı.

1 Mayıs Davası 7 Mayıs’a Ertelendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
1 Mayıs operasyonunun ardından yargılanan anarşist ve anti-otoriterlerin davası 7 Mayıs’a ertelendi
 
Geçtiğimiz 1 Mayıs’ın ardından bankalara ve küresel şirketlere yapılan saldırıları bahane edilerek, “1 Mayıs Operasyonu” adı altında birçok kişi gözaltına alınmıştı.
 
14 ve 28 Mayıs tarihlerinde sabah saatlerinde birçok kişinin evine, Paylaşma ve Dayanışma Derneği ve 26 A Kafe’ye sabahın erken saatlerinde yapılan baskınlarda 60′a yakın kişinin gözaltına alınmasının ardından 15 kişi tutuklanarak Metris cezaevine götürülmüşlerdi. 96 gün boyunca  tutuklu kaldıktan sonra 20 Ağustos’ta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.
“1 Mayıs Operasyonu” ile gözaltına alınanların ilk duruşması 25 Ocak’ta Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Duruşma öncesinde çok sayıda anarşist C Blok önünde bir araya geldi. “Her reddediş her başkaldırı, sistem ve onun sahtekârları için şiddettir. Kapitalizmin zorbalığına, siyasi ve ekonomik iktidara karşı isyan en doğal haktır.” yazılı pankart açan grup, daha sonra duruşma salonlarına geçti.
 
1 Mayıs yargılamalarının bir sonraki davası 7 Mayıs 2013′e ertelendi.(AnarşiHaber)
 
İlgili haber:
 
1 Mayıs Yargılamalarının Duruşması 25 Ocak’ta

Etiketler: insan hakları
İstihdam