01/05/2015 | Yazar: Kaos GL

Homofobi ve transfobi karşıtları Bursa’da Özgür Renkler kortejiyle 1 Mayıs’a katıldı, ‘Bursa’dayım aşkım’ dedi.

Homofobi ve transfobi karşıtları Bursa’da Özgür Renkler kortejiyle 1 Mayıs’a katıldı, “Bursa’dayım aşkım” dedi.
 
LGBTİ’ler ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Bursa’da da 1 Mayıs yürüyüşüne gökkuşağı bayraklarıyla katıldı. Uludağ Üniversitesi LGBTİ topluluğu Özgür Renkler 1 Mayıs öncesinde yürüttükleri kapsamlı çalışmalar sonucu mitinge kalabalık bir şekilde katıldı.
 
Altıparmak Atatürk Stadyumu önünde başlayan yürüyüşte homofobi ve transfobi karşıtlarının korteji, Nilüfer Kent Konseyi’nin hemen arkasındaydı. Yaklaşık 30 kişi ile başlayan LGBTİ kortejine yürüyüş boyunca katılımlar oldu ve yürüyüş sonunda 100’e yakın kişi homofobi ve transfobiye karşı Özgür Renkler ile birlikte yürümüş oldu.
 
“Ayrımcılık ve nefretle mücadele eden LGBTİ topluluğu Özgür Renkler” anonsu
 
Miting alanına girişte “Ayrımcılık ve nefretle mücadele eden LGBTİ topluluğu Özgür Renkler” diye anons edilen homofobi ve transfobi karşıtları yürüyüş boyunca, “Susma haykır eşcinseller vardır”, “Susma haykır translar vardır”, “Trans cinayetleri politiktir”, “Eşcinseller susmayacaklar susmayacaklar susmayacaklar”, “Okulda işte direnişte eşcinseller her yerde kabul et ya da etme eşcinseller her yerde”, “Nerdesin aşkım buradayım aşkım”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Aşk aşk hürriyet uzak olsun nefret”, “Velev ki tercih kime ne” ve “Jin jiyan azadi kadın yaşam özgürlük” sloganları attı.
 
Miting alanına girerken polisler, kadınlar ve erkekleri ayrı aramak istedi. Özgür Renkler polisin bu ısrarına karşı çıktı ve direnerek alana girmedi. Devamında herkes istediği şekilde kendisini aratarak girebildi.
 
Miting alanında “Nerdesin aşkım, buradayım aşkım” sloganı sahneden atıldı ve alandaki bütün kitle eşlik etti. 1 Mayıs komitesinin yaptığı konuşmada ilk defa LGBTİ’ler de anıldı.
 
Özgür Renkler 1 Mayıs’a nasıl hazırlandı?
 
Özgür Renkler 1 Mayıs öncesinde bir hafta boyunca yaptıkları çalışmalarla homofobi ve transfobi karşıtlarını birlikte yürümeye çağırdı. 25 Nisan Cumartesi günü 3 Fidan Direniş Parkı’ndaki, Halkevleri’nin düzenleyicisi olduğu Feryal Öney konserinde stand açtı, Kaos GL ve Pembe Hayat’ın broşürlerini dağıttı. 28 Nisan Salı günü Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde Pride filminin gösterimini yaptı. 29-30 Nisan’da ise yürüyüş için dövizlerimizi hazırladı. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam