30/04/2014 | Yazar: Kaos GL

Homofobi ve transfobi karşıtları, 1 Mayıs’ta pek çok şehirde gökkuşağı bayraklarıyla alanlarda olacak.

1 Mayıs’ta Gökkuşağı Bayraklarıyla Alanlara! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Homofobi ve transfobi karşıtları, 1 Mayıs’ta pek çok şehirde gökkuşağı bayraklarıyla alanlarda olacak.
 
Gökkuşağı bayrakları, birlikte özgürleşmek için yarın 1 Mayıs alanlarında dalgalanacak. İşte şehir şehir 1 Mayıs’ın gökkuşağı kortejleri:
 
Adana
Queer Adana, saat 15:00’da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’na çağırıyor: Alanlardayız, aşkım!
 
Ankara
Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinin de bileşeni olduğu Anti Otoriter Blok, “seni yok eden beni var edemez” diyerek saat 10:00’da Ankara Tren Garı önünde buluşacak.
 
Antalya
Pembe Caretta LGBTİ, saat 11:30’da Mark Antalya Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelip saat 13:00’da yürüyüşün başlayacağı Aydın Kanza Parkı’na gidecek.
 
Antep
ZeugMadi LGBT, “iş, aşk ve özgürlük için” gökkuşağı bayraklarını saat 10:30’da Yeşilsu Parkı’nda dalgalandıracak.
 
Dersim
Roştîya Asmê LGBTİ Oluşumu, “kivram gelin, aslında ne kadar kalabalık olduğumuzu gösterelim ha” diyerek saat 10:30’da Sanat Sokağı’na çağırıyor.
 
Diyarbakır
KeSKeSoR LGBTİ, “Yaşasın 1 Mayıs – Bijî Yek Gûlan” diyerek saat 11:00'da Dağkapı Meydanı'nda bir araya gelecek.
 
İstanbul
LGBTİ Blok’un çağrısıyla LGBTİ’ler saat 10:00’da Şişli Merkez Camisi arka kapısında buluşarak Şişli Meydanı, Osmanbey, Harbiye ve Elmadağ üzerinden Taksim Meydanı’na yürüyecek.
 
İzmir
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği ve LeGeBİT’in çağrısıyla homofobi ve transfobi karşıtları saat 10:00’da Konak İskelesi’nde buluşacak.
 
Malatya
Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatif, “homofobi dışarı, renkler içeri” diyerek saat 12:00'da Atatürk Kız Meslek Ticaret Lisesi önünde bir araya gelecek.
 
Mersin
Mersin 7 Renk LGBT, LGBTİ’lerin kimliklerinden ötürü işten atılmalarını ve kimliklerini saklamak zorunda kalmalarını protesto etmek için saat 12:00’da Özgür Çocuk Parkı, Atlıhan Oteli karşısı Atlas Apartmanı’nda 23 numarada toplanacak.
 
1 Mayıs’ta sen nerdesin aşkım? 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam