04/10/2021 | Yazar: Kaos GL

SPoD’un LGBTİ+ Haklarına İlişkin Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve İçtihatlar başlıklı 10. Avukat Eğitimi için başvurular başladı.

10. Avukat Eğitimi için başvurular açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ilkini 2012 yılında düzenlediği LGBTİ+ Haklarına İlişkin Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve İçtihatlar başlıklı 10. Avukat Eğitimi’ni dijital ortamda gerçekleştireceğini duyurdu.

LGBTİ+ alanında uzman hukukçuların sayısının artması inancıyla düzenlenen eğitimde  “LGBTİ+ Temel Kavramlar”, “AİHM İçtihatlarında Cinsel Yönelim Ve Cinsiyet Kimliğine Dayalı Ayrımcılık”, “Cinsiyet Uyum Süreci ve İnterseks Olma Hali”, “Seks İşçiliği Mevzuatı ve Uygulaması”, “İstihdamda Ayrımcılık”, “Sağlık Hakkına Erişim ve LGBTİ+’lar”, “TCK m.216 Kapsamında LGBTİ+’lar ve İfade-Sorgu Süreçleri”, “Türk Miras Hukuku Kurumlarının Queer Eleştirisi”, “İfade Özgürlüğü Çatısında Yasaklar Süreci”, “Uluslararası Koruma Hukuku Kapsamında LGBTİ+’lar” ve daha birçok başlık, alanda yıllardır çalışan uzman avukat ve akademisyenler tarafından anlatılacak. Eğitim sonunda ise aktarılanların örnek vaka çözümleri ve atölye çalışmalarıyla uygulamaya dökülmesi de amaçlanıyor.

Ne zaman?

10. Avukat Eğitimi, dijital bir platformda 28 Ekim 19:00 – 21:00, 29,30,31 Ekim ise 10:00-18:00 saatleri arasında 1 yarım 3 tam toplam 3,5 gün sürecek şekilde gerçekleştirilecek. Eğitimde 3,5 tam gün boyunca tüm başlıklara katılmayanlara sertifika verilemeyecek. Eğitime hukuk fakültesini bitirmiş sınırlı sayıda katılımcı kabul edilecek ve program, kabul alan başvurucularla paylaşılacak.

Eğitime katılmak isteyenlerin 10 Ekim 2021 saat 18.00’e kadar buradaki başvuru formunu tıklayarak doldurması gerekiyor. Başvuruları olumlu sonuçlanan kişilerle en geç 20 Ekim 2021 tarihinde e-posta ve/veya telefon yoluyla iletişime geçilecek. 

Her türlü soru ve bilgi için hukuk@spod.org.tr e-mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

*Bu etkinlik Özgürlük için Friedrich Naumann Vakfı Türkiye sponsorluğunda gerçekleştirilmektedir.


Etiketler: insan hakları
İstihdam