24/04/2014 | Yazar: Sedef Say

Nefret suçları üzerine bir sözlü tarih çalışması olan ‘Nefret’ belgeseli, prömiyerini İstanbul’la eş zamanlı olarak 25 Nisan’da Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde D.T.C.F Metraj Sinema Topluluğu’yla yapacak.

10 Farklı Hikâyeyle: ’Nefret’ Belgeselinin Ankara Prömiyeri D.T.C.F.’de Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Nefret suçları üzerine bir sözlü tarih çalışması olan “Nefret” belgeseli, prömiyerini İstanbul’la eş zamanlı olarak 25 Nisan’da Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde D.T.C.F Metraj Sinema Topluluğu’yla yapacak.
 
Yönetmenliğini gazeteci-yazar Esra Açıkgöz ve akademisyen Hakan Alp’in üstlendiği belgesel, Türkiye’de bu konu başlığıyla çekilen ilk belgesel olma özelliğini taşıyor.
 
Türkiye’de ötekileştirilen ve acı çeken insanların konuşmacı olarak yer aldığı belgesel içerisinde 10 farklı hayat hikâyesini barındırıyor. Esra Açıkgöz ve Hakan Alp, nefret suçlarının diğer suçlara oranla daha kalıcı etkiler bıraktığına ve toplumda büyük travmalara neden olduklarını belirtiyorlar.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda 11.00’de başlayacak olan gösterim ise, okulun da izniyle izlemek isteyen herkese açık olacak.
 
Belgeselin gösterim programı şu şekilde:
25 Nisan Cuma – 20.00/Tasarım Atölyesi Kadıköy (yönetmenlerin katılımıyla)
25 Nisan Cuma – 11.00/Ankara Üniversitesi D.T.C.F – Farabi Salonu
26 Nisan Cumartesi -18.00 /Beyoğlu Aynalıgeçit
7 Mayıs Çarşamba – 20.00/Şişli Kent Kültür Merkezi
18 Mayıs Pazar – 16.00/ Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi
25 Mayıs Pazar – 16.00 / Kadıköy Karga 

Etiketler: kültür sanat
nefret