10/06/2022 | Yazar: Kaos GL

Polisin saldırdığı 10. ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde kampüse dağılan ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması aktivistleri basın açıklamasını kampüsün her yerinde okudu.

10. ODTÜ Onur Yürüyüşü’nden: “Bu saldırı tüm lubunyalara yapılmış bir saldırıdır!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: ÜniKuir

Polisin saldırdığı 10. ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde kampüse dağılan LGBTİ+ aktivistleri basın açıklamasını kampüsün her yerinde okudu.

ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması’nın okuduğu basın açıklaması şöyle:

“Bugün, daha önceki ODTÜ Onur Yürüyüşleri’nde de olduğu gibi 10. ODTÜ Onur Yürüyüşü için kayyum rektörün tüm faşist, ötekileştiren ve fobik dayatmalarına karşı hatırlayın, alışın, gitmiyoruz demek için buradayız.

“Biz lubunyalar, 20 Mayıs’ta Boğaziçi Onur Yürüyüşü’ne saldıran gücü tanıyoruz, bu saldırı tüm lubunyalara yapılmış bir saldırıdır. Bu güç, aynı zamanda kampüslerimizde bizleri kısıtlayan, hedef gösteren, şiddet uygulayan gücün ta kendisidir.

“Yaşam alanlarımız olan yurtlar dahil olmak üzere kampüsün her alanında karşılaştığımız fobi, ötekileştirme ve baskılamanın asıl sorumlusunun fobik kayyum rektör Verşan Kök olduğunun hepimiz farkındayız ve tüm bunlara karşın “Hatırla!” diyoruz.

“Kayyum baskısına karşın kampüslerde mücadele veren lubunyaları “Hatırla!”, LGBTİ+fobiyi “Hatırla!”; barınma, çalışma ve yaşama hakkı gözetilmeyen lubunyaları “Hatırla!”; trans cinayetlerini “Hatırla!”, trans intiharlarını “Hatırla!”; Hande Kader’i, Eylül Cansın’ı, Hande Buse Şeker’i, Ahmet Yıldız’ı, Okyanus Efe’yi, Zirve Soylu’yu, Didem Akay’ı “Hatırla!” demeye her anımızda olduğu gibi bugün, burada da devam ediyoruz.

“Hayatlarımızın, varlığımızın ve özgürlüğümüzün bu fobik, ötekileştiren ve hedef gösteren baskılarla kısıtlanmaya çalışılmasına karşın biz “Her yürüyüşümüz Onur Yürüyüşü”, “Alışın, her yerdeyiz, varız ve gitmiyoruz” diyerek direnmeye, boyun eğmemeye ve bu sözlerimizi her seferinde “Hatırlatmaya” devam ediyor; fobik kayyuma, baskıcı iktidara, faşist düzene karşı “Hatırla!” diyoruz.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam