24/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği, “Öğretmenlerin Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Çeşitliliğine Yönelik Tutumları” araştırmasını yayımladı.

“10 öğretmen, psikolojik danışman ve rehberden 3’ünün cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konusunda yeterli bilgisi yok” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği, “Öğretmenlerin Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Çeşitliliğine Yönelik Tutumları” araştırmasını yayımladı.

Derneğin yayımladığı araştırmada LGBTİ+ kapsayıcı bir müfredat oluşturma çalışmaları kapsamında Kıbrıs’ın kuzeyindeki öğretmenlerin, psikolojik danışman ve rehberlerin LGBTİ+’lara yönelik tutumlarını değerlendirmek amacıyla genel bir tutum ölçeği ve duygu termometresi kullandı.

LGBTİ+ları çevreleyen mitlere ve özellikle LGBTİ+’ların okul ortamında damgalanmasına ilişkin sorulara yer veren araştırmada demografik özellikler ve LGBTİ+ konularında geçmiş eğitim ve çalışma deneyimine ilişkin sorular soruldu. 


Prof. Dr. Shenel Hüsnü Raman ve araştırma asistanları Uzm. Psk. Ziba Sertbay ile Uzm. Psk. Kaan Berkan tarafından yürütülen araştırma, on öğretmenden ve psikolojik danışman ve rehberden üçünün cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını ortaya koyuyor. 

Dernek araştırma sonuçlarını şöyle yorumluyor:

“Bulgular, genel olarak öğretmenlerin görece olumlu tutumlara sahip olduğunu göstermektedir. Ancak, 10 öğretmenden 3’ünün LGBTİ+ terminolojisi hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı ve yarısından fazlasının eşcinselliği “suç” olmaktan çıkaran “yasal değişiklikten” haberdar olmadığı göze çarpan bulgular arasındadır.”

Rapor çevrimiçi okumak için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, eğitim, dünyadan
İstihdam