17/04/2015 | Yazar: Kaos GL

Seçim barajını aşmak için 10’dan Sonra Ankara İnisiyatifi kuruldu. Bir sonraki toplantı 22 Nisan’da!

10’dan Sonra Ankara İnisiyatifi kuruldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Seçim barajını aşmak için 10’dan Sonra Ankara İnisiyatifi kuruldu. Bir sonraki toplantı 22 Nisan’da!
 
HDP üyesi olmayıp HDP’ye oy çağrısı yapanların oluşturduğu 10’dan Sonra Ankara İnisiyatifi kuruldu. İnisiyatif ilk toplantısını 15 Nisan Çarşamba günü yaptı. İnternetten yapılan çağrıya kulak veren yüzü aşkın kişi Sudem kafede buluştu.
 
İnisiyatiften Öykü Akın toplantı izlenimlerini ve neler yapmayı planladıklarını KaosGL.org’a aktardı:
 
“Biz kimiz ve neler yapabiliriz ekseninde bu habis yüzde 10 barajını aşmak için Ankara özelinde nasıl örgütlenebileceğimizi ve nasıl eylemlilikler geliştirebileceğimizi konuştuğumuz toplantıda başta sandık müşahitliği, online aktivizm ve mahalli örgütlenmelerin önemi vurgulandı. Seçimlere dair heyecanı korumak ve yaymak için yapabileceğimiz doğrudan eylemleri ve bundan sonraki çalışmaları nasıl yürüteceğimize dair kararları hep beraber tartıştık.
 
“10’dan Sonra Ankara İnsiyatifi gönüllüleri ve komisyonlarıyla çalışmalara başladı. Ankara’da nefes alamayanlar olarak Gezi’de hep beraber tattığımız heyecanı seçim öncesinde diriltmek ve seçime dair kaygıları umuda dönüştürmek için hep beraber 10’dan Sonra diyoruz.
 
“Umudu olan, umuttan yana olan ve herkesi önümüzdeki hafta 22 Nisan Çarşamba günü toplaşmasına bekleriz.
 
“Ankara İnisiyatifi ile irtibata geçmek, yapılanlardan haberdar olmak ve ya destek vermek için Ankara 10’dan Sonra Facebook sayfasını ve Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.” 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam