07/02/2014 | Yazar: Kaos GL

Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 12. kez İstanbul, ilk kez Adana, Mersin ve Muğla-Bodrum’da.

12. Filmmor Kadın Filmleri Festivali Başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, kadın dayanışmasından başka bağı olmayan, bağımsız Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 12. kez İstanbul, ilk kez Adana, Mersin ve Muğla-Bodrum’da.
 
Bu yıl Kendine Ait Bir Cüzdan, Gelir, Bütçe diyerek yola çıkan festivalde 22 ülkeden altmış film, tema bölümleri, toplu gösterimler, açılış, kapanış etkinlikleri, panel, söyleşi ve atölyeler var.
Festivalde yeni bölüm: Kaleydeskop
Geçen yıllardan farklı olarak bu yıl festivalin Kaleydeskop isimli yeni bir bölümü var. Sadece kadın yönetmenlerin filmlerine yer veren festival, bu yıldan itibaren, bu bölümde bir erkek yönetmeni ve filmini konuk ederek tartışmaya açacak.
 
Festival, 15-23 Mart’ta İstanbul’da, 5-6 Nisan Mersin, 12-13 Nisan Adana, 19-20 Nisan Muğla-Bodrum’da olacak.
 
Neler Var?
Festivalde; Kadınların Sineması Bölümü’nde dünyadan ve Türkiye’den kadınların son yılda yaptığı uzun metraj, belgesel ve kısa filmler var. Bedenimiz Bizimdir bölümünde dünyanın dört bir yanından kadınların bedenimiz bizimdir diyen filmleri yer alıyor. Kendine Ait Bir Cüzdan bölümünde kadınların cüzdanı, geliriyle kendi ayakları üzerinde durma hikayeleri perdede olacak.
 
Cins-iyet-ler bölümündeki cinsiyet ve cinsel kimlik meselelerine dair ezber bozan filmler var.
 
Ve iki toplu gösterim var: Cüretkar bir kadın: Catherine Breillat ve Ölümünün Yirminci Yılında: Bilge Olgaç toplu gösterimleri…
 
Altın Bamya kime gidecek?
Mor Kamera Umut Veren Kadın Sinemacı Ödülü: Bu dayanışma ödülü, yine, kadınların edilgen, geleneksel, cinsiyetçi olmayan temsillerine, muhafazakar/ataerkil baskının kıskacında kadınların öznelik, öznellik, direnç, eylem ve düşlerine alan açan filmlerin yönetmenlerine verilecek.
 
Altın Bamya ödülleri ise festival kapanışında yine “gelecek yıllar verilmemesi dileğiyle”, altıncı kez sahiplerini bulacak.
 
Festival web sitesi: www.filmmor.org
Twitter: https://twitter.com/#!/Filmmor_
Facebook: http://www.facebook.com/Filmmor 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam