04/05/2023 | Yazar: Kaos GL

LGBTİQ+ Meclisleri: “Seçimleri kazanmak için bir avuç kadın ve LGBTİQ+ düşmanından medet umanların, topluma vaat edebileceği hiçbir şey kalmadı”

“14 Mayıs’ta LGBTİQ+ düşmanlarını göndereceğiz!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİQ+ Meclisleri, yaklaşan seçimlere ilişkin açıklama yayınladı. Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri öncesinde, LGBTİ+ düşmanı açıklama ve uygulamalara dikkat çeken oluşum, “Seçimleri kazanmak için bir avuç kadın ve LGBTİQ+ düşmanından medet umanların, topluma vaat edebileceği hiçbir şey kalmadı” dedi.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin tam anlamıyla sağlanabilmesinin yolunun demokrasiyi kazanmaktan geçtiğini belirten oluşum, açıklamaya şöyle devam etti:

“2002 yılında 'LGBTİQ+'larin haklarının yasal güvence altına alınması şart' diyen ancak 20 yıllık süreçte gerçek yüzünü defalarca gösterenlerin koltuklarından inme vakti geldi. Sizi göndereceğiz ve siz isteseniz de istemeseniz de:

*En temel insan haklarına tüm bireylerin eşit şekilde ulaşmasını sağlayacağız.

*Nefret cinayetlerinin faillerini koruyan ceza kanunlarını yeniden şekillendirteceğiz.

*İstanbul sözleşmesini yeniden ve tam uygulatacağız. 6284 sayılı kanunu etkin uygulatarak patriyarka içerisinde sindirilmeye çalışılan tüm kadınların, LGBTİQ+'ların kazanımlarını koruyacağız.”


Etiketler: insan hakları, kadın, aile, siyaset
İstihdam