24/06/2011 | Yazar: Kaos GL

Kuzey Afrika ve Orta Doğu’daki devrim hareketlenmelerinin fitilini ateşleyen Tunus, 23-27 Haziran’da 160 insan hakları savunucusuna evsahipliği yapacak. Toplantıya Kaos GL de katılıyor.

 

 

Kuzey Afrika ve Orta Doğu’daki devrim hareketlenmelerinin fitilini ateşleyen Tunus, 23-27 Haziran tarihleri arasında 160 insan hakları savunucusuna evsahipliği yapacak.
 
Yerel pratikler oturumlarının birinde Türkiye’den Kaos GL Derneği yer alacak ve başta “Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ” girişimi olmak üzere deneyim aktarımında bulunacak.
 
Kuzey Afrika ve Orta Doğu’daki devrim hareketlenmelerinin fitilini ateşleyen Tunus, 23-27 Haziran tarihleri arasında 160 insan hakları savunucusuna evsahipliği yapacak. Anna Lindh Vakfı’nın organizasyonu ile gerçekleşen konferansın katılımcıları, Kuzey Afrika, Güney ve Doğu Avrupa ve Orta Doğu’dan geliyor olacak. Katılımcıların arasında kadın örgütleri temsilcileri, gazeteciler, insan hakları savunucuları, raportörler ve Avrupa Parlamentosu parlamenterleri yer alacak.
 
Anna Lindh Exchange’in ana amacı, Avrupa-Akdeniz bölgesinden medya çalışanlarını, sivil toplum örgütleri temsilcilerini ve genç aktivistleri bir araya getirmek ve vatandaşlık ve kültürlerarası diyalog açısından bölgede ortak bir meselelere dair deneyim paylaşımını sağlamak olacak. Bu paylaşım, özellikle son zamanlarda bir geçiş ve demokratik dönüşüm içinde olan toplumlar açısından önem taşıyor.
 
Buluşma, örgütlerin eylem örneklerinden ve yerel pratiklerinden demeçleri paylaşabilecekleri bir ortam sağlıyor. Katılımcıların yanı sıra, bölgeden gelen konuşmacılar da çeşitli tartışmalar için sunum paylaşımlarında bulunacak. Buluşma’nın ana hedeflerinden biri de, Güney ve Kuzey coğrafya arasında olası ortaklıkların önünü açmak olacak.
 
Yerel pratikler oturumlarının birinde Türkiye’den Kaos GL Derneği yer alacak ve başta “Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ” girişimi olmak üzere, dergi-haber sitesi, mültecilik programı ve insan hakları programı alanlarında deneyim aktarımında bulunacak.
 
25 Haziran günü saat 15:00’te gerçekleşecek olan panelin diğer katılımcıları şöyle olacak:
 
Oturum: “Yasanın Gücü ve İnsan Hakları”
 
Uluslararası Avukatlar Birliği, Hollanda
“Küresel Isınmanın, Göçmen Adayı Toplumlar Üzerinde Etkisi”
 
Arc en Ciel, Cezayir
“İnsan Hakları ve Kültürel Miras”
 
Kaos Gey Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği, Türkiye
“Dinler, Militarizm ve Milliyetçiliğin Çarpışmadığı Yer: Homofobi”
 
Filistinli İnsan Hakları Örgütleri, Filistin
“İnsan Hakları Eğitimi ve Savunuculuk”
 
Barış Çalışmaları Merkezi, Hırvatistan
Çatışma Önlenmesi ve İnsan Haklarını Koruma
 
 

 


Etiketler: insan hakları
İstihdam