18/05/2021 | Yazar: Kaos GL

17. Hormonlu Domates ödülleri için aday belirleme süreci başladı.

17. Hormonlu Domates, adaylarını bekliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında 17. Hormonlu Domates LGBTİ+fobi Ödülleri için aday gösterme süreci başladı.

Her sene farklı alanlarda dağıtılan ödüller için siz de kendi adayınızı şu linke tıklayarak Onur Haftası’na iletebilirsiniz.

2020’de ödüller kimlere gitti?

17-hormonlu-domates-adaylarini-bekliyor-1

Yıl boyunca gerçekleşen LGBTİ+ fobik tutumların, çeşitli kategorilerde ödüllendirildiği Hormonlu Domates LGBTİ+Fobi Ödülleri Töreni 2020’de 16. kez gerçekleşti. Canlı yayınlanan törende, siyasetten medyaya, eğitimden tıbba uzanan fobiler ve fobikler hormonlu domatesler ile buluştu.

Kurumlar kategorisinde nefret söylemleriyle dolu, hedef gösteren ifadelere yer veren hutbe sebebiyle aday gösterilen Diyanet İşleri başkanlığı; Siyaset kategorisinde LGBTİ+ fobiyi her fırsat ve zamanda sürdüren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hormonlu almaya hak kazanırken; Eğitim kategorisinde Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, Tıp kategorisinde Hekim Metin Çakır, Sivil Toplum kategorisinde Hukukçular Derneği, Medya kategorisinde Hilal Kaplan, Televizyon kategorisinde İsmail Küçükkaya, Beynelmilel kategorisinde Macaristan Başbakanı Victor Orban, Online Uygulamalar kategorisinde ise Ekşi Sözlük ödülün sahibi oldu.

Bu yıla özel kategoriler olan Geymerkezcilik Ödülü GMAG’e, Transfobi Özel Ödülü Harry Potter kitaplarının yazarı J. K. Rowling’e verildi. Oylama sırasında Sürpriz Ödül olarak duyurulan ödül ise, Pozitif Dayanışma’nın Eyidisli Domates adı ile bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği yarışmanın da kazananı olan, HIV ile yaşayanları hedef gösteren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a verildi.


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları
nefret