17/05/2020 | Yazar: Kaos GL

“17 Mayıs Derneği olarak ayrımcılığın ve nefret söylemlerinin haklarımızı gölgelemesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha söylüyoruz: LGBTİ+ hakları insan haklarıdır!”

17 Mayıs Derneği: Eşitlik ve özgürlüğün günü 17 Mayıs kutlu olsun! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği, adını aldığı Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün dolayısıyla açıklama yayınladı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Bugün derneğimizin de adını aldığı 17 Mayıs. Bundan tam 30 yıl önce Dünya Sağlık Örgütü tarihsel bir hatadan dönerek eşcinselliği “hastalıklar listesinden” çıkardı.

Eşcinsellik 17 Mayıs 1990 tarihinden önce de hastalık değildi elbette ancak hastalık olduğu iddiası, işkenceye varan uygulamalar ve zulüm dolu bir miras bıraktı bizlere. Bu mirası değiştirmek, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, cinsiyet çeşitliliği ve ifadesine dair her türlü fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddete karşı karşı durmak ve LGBTİ+’ların eşitliğini sağlamak için her 17 Mayıs Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün olarak kutlanıyor. Dünya genelinde yapılan etkinliklerle LGBTİ+’ların haklarının insan hakları olduğu yineleniyor.

Bu sene 17 Mayıs’a COVID-19 pandemisi ve LGBTİ+’ları hedef alan ayrımcı açıklamalarla giriyoruz. kamu otoritelerinin LGBTİ+’ları ve temel haklarını hedef gösteren açıklamaları LGBTİ+ toplumunda endişe yaratıyor.

Barış içinde birlikte yaşamamız ancak ve ancak eşitlikle mümkün. LGBTİ+’ların eşitlik mücadelesinde bizleri yalnız bırakmayan, sesimize ses katan, dayanışmayla demokrasi ve insan haklarına olan inancımızı bir kez daha destekleyen herkese 17 Mayıs vesilesiyle teşekkür ediyoruz.

17 Mayıs Derneği olarak ayrımcılığın ve nefret söylemlerinin haklarımızı gölgelemesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha söylüyoruz: LGBTİ+ hakları insan haklarıdır! Birlikte özgürleşmemizin eşitlikten geçtiği bilinciyle mücadeleye devam! Eşitlik ve özgürlüğün günü 17 Mayıs kutlu olsun!

17 Mayıs Derneği


Etiketler: insan hakları
İstihdam