09/02/2022 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Derneği yürüttüğü Esenlik Programı kapsamında LGBTİ+ alanında çalışan insan hakları savunucusu 30 aktiviste ücretsiz olarak bireysel psikolojik danışmanlık desteği sunacak.

17 Mayıs Derneği’nden 30 LGBTİ+ aktivistine ücretsiz psikolojik destek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Esenlik Programı kapsamında 17 Mayıs Derneği Esenlik Destek Ağı’nda yer alan psikologlar tarafından, LGBTİ+ alanında çalışan insan hakları savunucusu 30 aktiviste ücretsiz olarak bireysel psikolojik danışmanlık desteği sunulacak. Desteğin süresi 10-12 seansa kadar değişebilecek.

17 Mayıs Derneği’nin sitesinde yer alan form aracılığıyla yapılacak başvurular Program Koordinatörü tarafından değerlendirilip kısa liste oluşturulacak. Kısa listedeki kişiler ile görüşmeler yapıldıktan sonra başvuru yapanlara olumlu veya olumsuz dönüş yapılacak.

Başvurular 25 Şubat’a kadar devam edecek.

Detaylı bilgi ve başvuru için buraya tıklayabilirsiniz.

Esenlik Programı hakkında

LGBTİ+ topluluklarını ve aktivizmini güçlendirmeyi hedefleyen 17 Mayıs Derneği bu hedefe ulaşmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, Heinrich Böll Stiftung Brüksel tarafından desteklenen “LGBTİ+ Alanında Çalışan İnsan Hakları Savunucularının Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi”ni 17 Mayıs Derneği’nin Esenlik (wellbeing) Programı kapsamında yürütmektedir.

LGBTİ+ aktivistlerin ve kurumların esenlik halini arttırmaya yönelik tasarlanan programda, bireysel ve kurumsal destekler ile esenlik halinin arttırılması, aktivistlerin çalıştıkları kurumda esenlik konusunun öne çıkarılması, programın diğer faaliyetleri ile birlikte LGBTİ+ İnsan Hakları Savunucularının sistematik olarak maruz bırakıldığı ayrımcılığa ve şiddete karşı güçlendirilmesi hedeflenmektedir. 

 


Etiketler: insan hakları, sağlık, danışmanlık
İstihdam