06/03/2024 | Yazar: Kaos GL

Çevrimiçi olarak gerçekleşen toplantının konuğu Belçika’dan Tels Quels örgütü oldu.

17 Mayıs Derneği’nin düzenlediği Uluslararası Deneyim Paylaşımı Toplantısı’nın ilki gerçekleşti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ Yaşlılık Çalışmaları Programı, savunuculuk faaliyetlerinin bir parçası olan ilk deneyim paylaşım toplantısı bugün-6 Mart 2024 13:00-14:00 saatleri arasında gerçekleşti.

19 kişinin katıldığı toplantıda Belçika'da Tels Quels örgütünün yaşlanan ve yaşlı LGBTİ+'lar için gerçekleştirdiği çalışmalar değerlendirildi.

Tels Quels’den Sosyal Hizmet Uzmanları Mélanie Gerrebos ve Manon Vleminckx, verdikleri sosyal hizmet desteğinden, eğitimlerden, sergi çalışmalarından ve düzenledikleri sosyalleşme etkinliklerinden bahsettiler.

Sosyal hizmet yardımlarını gerçekleştirmek için deneyimli bir ekip kurduklarını anlatan Manon Vleminckx, bunun üzerinden her hafta ve her ay düzenledikleri sosyal etkinlikleri aktardı. Sinema kulübü gibi etkinliklerin her yaş ve cinsel yönelim/cinsiyet kimliğinden kişilerin de katılımına açık olduğunu ifade etti.

Mélanie Gerrebos ise huzur evlerindeki çalışanlar için ayrımcılığı engellemek adına yaşlı LGBTİ+’ların eşit hizmet almasını sağlayacak eğitimler verdiklerini aktardı.

Konuşmacılar, yaşlı LGBTİ+’ların cinselliğinin görünmez hale getirilmesine karşı sergi düzenlediklerini söyledi. Yaşlı LGBTİ+’lara dair beden utandırma pratiklerini kırmak için anonim beden fotoğraflarını çekerek sergiyi oluşturduklarını aktardılar.

Etkinlik soru cevap bölümü ile sona erdi.

Uluslararası Deneyim Paylaşım Toplantısı’nın ikincisi Nisan ayı içerisinde başka bir uluslararası iyi örnekle yapılacak buluşmayla gerçekleşecek.


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, sosyal hizmet, sağlık, cinsellik
İstihdam