26/09/2023 | Yazar: Kaos GL
Atölye dizisinin ilk haftasında Dijital İletişim Uzmanı Özgür Mehmet Kütküt, dijital okuryazarlığı anlattı.
17 Mayıs Derneği’nin LGBTİ+ hak savunucularının sosyal medya araçlarını etkin kullanabilmesini amaçlayan “Medya ve Dijital Araçlar” atölyesi başladı. Dört çevrimiçi buluşmanın ardından iki gün yüz yüze devam edecek atölyelerin ilki bugün (26 Eylül) yapıldı.
Dijital İletişim Uzmanı Özgür Mehmet Kütküt ve KaosGL.org Genel Yayın Yönetmeni Yıldız Tar’ın yürüttüğü atölyelerin ilkinde dijital iletişimin anlamı ve dinleme ve izleme konuları ele alındı. Farklı şehirlerden 20 LGBTİ+ hak savunucusunun katıldığı atölyede Kütküt, dijital iletişim hakkında şöyle dedi:
“İçerik, bizim dijitaldeki yakıtımızdır. Aslolan hedef ise iletişimdir. Dijital içerik kolay anlaşılır olmalıdır. İçeriğin dili hedef kitleye göre belirlenmeli, içerik tek bir noktaya odaklanmalı ve her şeyi anlatmaya çalışmamalıdır.”
Dijital içeriklerin bir diyalog başlatmak ve asgari uzlaşı zeminleri oluşturmak gibi hedeflerinin de olması gerektiğini vurgulayan Kütküt şöyle devam etti:
“Ürettiğimiz içerikler üzerine konuşulabilir olmalı. Diyalog başlatmak için açık kapı bırakmalı, tartışmaya açık olmalı ve şaşırtabilmeli.”
Dijital okuryazarlık kavramını açıklayan Kütküt, erişim, eleştirel düşünme becerisi, katılım, üretim, sorumluluk ve etik alanlarından bahsetti.
Atölye programı
1. Hafta / 26 Eylül
Dijital iletişimin anlamı, dijital güvenlik ile dinleme - izleme konuları
2. Hafta / 3 Ekim
Sosyal Medya Platformları (Instagram, Facebook, TikTok, Twitter/X, YouTube)
3. Hafta / 10 Ekim
Sosyal Medya Platformları - 2
4. Hafta / 17 Ekim
Dijital Aktivizm / Kampanya Stratejisi ve Planlaması
5. Hafta / 28-29 Ekim
Yüz Yüze Eğitimler
Etiketler: medya, medya okulu