17/05/2023 | Yazar: Aslı Alpar

“Dünyanın dört bir yanındaki LGBTİ topluluklarımız için zor elde edilen kazanımlara yönelik artan tehdit, kimlikler, sınırlar ve hareketler arasında dayanışmayı, ittifak ve topluluğun gücünü hiç bu kadar gerekli kılmamıştı.”

17 Mayıs kutlu olsun: Hep birlikte, çeşitlilikle bir arada Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İllüstrasyon: 17May.org

Bugün 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün. 

1990 yılında Dünya Sağlık Örgütü’nün eşcinselliği hastalıklar listesinden çıkarması adına, 2004 yılından bu yana olarak kutlanan bugün her yıl yeni bir temaya sahip.

Bu yılın teması “Hep birlikte, çeşitlilikle bir arada”.

17 Mayıs’ın dünya çapındaki kutlamalarını buluşturan 17May.org’un bu yıl için açıklaması şöyle:

“Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Bifobi ile Mücadele Günü'nün 2023 baskısının temasının "Her zaman birlikte: çeşitlilik içinde bir arada" olacağını duyurmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz .

“Dünyanın dört bir yanından LGBTİQ örgütleriyle geniş bir istişare sırasında kararlaştırılan tema, insan hakları savunucuları, LGBTİQ sivil toplum grupları, topluluklarımızdaki milyonlarca insan ve müttefiklerimiz olsun, birçok biçimde savunuculuk ve kutlamalara izin verecektir.

“Dünyanın dört bir yanındaki LGBTİ topluluklarımız için zor elde edilen kazanımlara yönelik artan tehdit, kimlikler, sınırlar ve hareketler arasında dayanışmayı, ittifak ve topluluğun gücünü hiç bu kadar gerekli kılmamıştı.

“Tüm güzel çeşitliliğimizle birleştiğimizde, gerçekten değişimi gerçekleştirebiliriz!”


Etiketler: insan hakları, yaşam
İstihdam