29/08/2023 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Derneği’nin medya ve dijital araçlar, yaratıcı yazarlık ve hikaye anlatıcılığı, esenlik ve LGBTİ+ 101 eğitici eğitimi atölyeleri Eylül’de başlıyor.

17 Mayıs’tan aktivist güçlendirme atölyeleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ aktivistlerini ve aktivizmini güçlendirme hedefiyle çalışmalar yürüten 17 Mayıs Derneği yeni döneme Aktivist Güçlendirme Atölyeleri ile başlıyor.

Dört farklı başlıkta online oturumlarla başlayacak olan atölyelerin her biri, Ankara’da gerçekleşecek ikişer günlük yüz yüze buluşmalarla sona erecek.

Devam zorunluluğu olan atölyeler için kayıtlar, her bir atölye başlamadan iki hafta öncesinde derneğin sosyal medya hesaplarından ve 17mayis.org adresinden duyurulacak. 

26 Eylül - 17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek atölyeler ise şöyle:

Medya ve Dijital Araçlar Atölyesi (26 Eylül - 29 Ekim)

Dört hafta çevrimiçi buluşmalar ve iki günlük yüz yüze etkinlikten oluşan Medya ve Dijital Araçlar Atölyesi, LGBTİ+ hak savunucularının sosyal medya araçlarını etkin kullanabilecek beceri geliştirmesini amaçlıyor. Atölyelerde, temel sosyal medya araçları, kurumsal iletişimin esasları, başlangıç düzeyinde tasarım, sosyal medya kampanyaları, veri doğrulama, hak temelli iletişim esasları ele alınacak. Katılımcıların tüm atölyeleri takip etmesi ve verilen uygulamaları yaparak gelmesi bekleniyor. Atölye yürütücüleri ise Özgür Mehmet Kütküt ve Yıldız Tar

Yaratıcı Yazarlık ve Hikaye Anlatıcılığı Atölyesi (5 Ekim - 12 Kasım)

Karin Karakaşlı yürütücülüğünde gerçekleşecek Yaratıcılık ve Hikaye Anlatıcılığı Atölyesi, 5 haftalık online buluşmalar ve Ankara'da iki günlük yüz yüze çalışmadan oluşmaktadır. Söz konusu atölyede katılımcılara bir kurgu metnin temel teknik öğeleri tek tek tanıtılacak ve ders içi alıştırmalarla ödevler eşliğinde uygulamalı olarak bu becerileri kazanmaları sağlanacaktır. Nihai amaç, katılımcıların kendi hikâyelerini bu teknik donanım eşliğinde yetkin bir şekilde anlatabilmeleri, sözlü ve yazılı olarak bütünlüklü kurgu hikâyeler oluşturabilmeleridir. Yüz yüze katılımlı iki günlük programda ise seçili iki öykü eşliğinde eleştirel teknik okuma alıştırması yapılarak katılımcıların kendi hikâyelerini yazma süreçlerine odaklanılacaktır. Katılımcıların tüm atölyeleri takip etmesi ve verilen uygulamaları yaparak gelmesi bekleniyor.

Aktivistler İçin Esenlik Atölyesi (31 Ekim - 19 Kasım)

Aras Örgen ve Alp Kemaloğlu yürütücülüğünde gerçekleşecek olan Aktivistler İçin Esenlik Atölyesi, 4 haftalık online buluşmalar ve Ankara’da iki günlük yüz yüze buluşmadan oluşmaktadır. Esenlik kavramının tanımı, sınırları ve boyutlarının ele alınacağı atölyede, LGBTİ+ aktivizmi için esenliğin önemine değinilecek. Aynı zamanda temel esenlik pratiklerine odaklanılacak olan atölyede, katılımcıların esenliğine dönük uygulamalar da yer alacak. Holistik bir biçimde kurgulanan atölyenin yüz yüze gerçekleştirilecek iki günlük programında ise hem katılımcıların interaktif katılımını öngören oturumlar hem de esenliğin gündelik hayatımızdaki uygulamaları ele alınacak. Katılımcıların tüm atölyeleri takip etmesi ve verilen uygulamaları yaparak gelmesi bekleniyor.

LGBTİ+ 101 Eğitici Eğitimi Atölyesi (15 Kasım - 17 Aralık)

LGBTİ+’lara dönük dezenformatif nefret kampanyalarının giderek arttığı günümüzde LGBTİ+’lara dönük doğru bilgiyi bulunduğu her yerde anlatmak isteyen kişileri güçlendirmeyi hedefleyen atölye serisi; 4 online buluşmanın ardından Ankara’da gerçekleşecek iki günlük yüz yüze buluşmadan oluşuyor. LGBTİ+ 101 eğitimi vermeyi hedefleyen kişilerin hem tarihsel hem de teknik bilgilerle donatılacağı atölye, katılımcıların bulundukları yerlerde LGBTİ+ 101 atölyesi verebilecek bilgiyle donatılmasına odaklanacaktır. Atölyede her biri alanında uzman kişiler yürütücülük yapacaktır. Katılımcıların tüm atölyeleri takip etmesi ve verilen uygulamaları yaparak gelmesi bekleniyor.


Etiketler: medya, kültür sanat, yaşam
İstihdam