22/04/2022 | Yazar: Kaos GL

Çeviriler, LGBTİ+’ların hizmetlere erişirken karşılaştığı sorunların çözümüne odaklanıyor.

17 Mayıs’tan üç yeni çeviri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği Stonewall’un LGBTİ+ kapsayıcı hizmetler sunmaya dönük yayınlarını çevirdi.

LGBTİ+’ların çeşitli hizmet türlerine erişirken karşılaştıkları engelleri ve hizmet sunucuların bu engelleri ortadan kaldırmak için gerçekleştirebileceği eylemleri ele alan yayınlar; yüz yüze hizmetler, dijital hizmetler ve telefon hizmetlerine odaklanıyor.

LGBTİ+ Kapsayıcı Yüz Yüze Hizmetler Sunmak

Yayına ulaşmak için tıklayın.

“Yüz yüze hizmet, birçok kuruluş için merkezi müşteri temas noktasıdır. Herkes gibi, bir LGBT kişi işinizle ilgili kötü bir deneyime sahip olduğunda, haber yayılabilir ve LGBT topluluğunun diğer üyelerinin ve onların müttefiklerinin hizmetlerinizi ve ürünlerinizi seçme olasılığı düşük olabilir. LGBT müşterilere ve hizmet kullanıcılarına kapsayıcı olduğunuzu göstermek, bu gruplara değer verdiğinize ve sahip olabilecekleri özel ihtiyaçları takdir ettiğinize dair güçlü bir mesaj gönderir. Hizmetinize bağlılığı teşvik edebilir, büyüme sağlayabilir ve markanıza saygı uyandırır.”

LGBT Kapsayıcı Dijital Hizmetler Sunmak

Yayına ulaşmak için tıklayın.

“Dijital platformlar ve sistemler genellikle bir müşteri veya hizmet kullanıcısının bir kuruluşla ilk temasıdır. İster bir web sitesi kullanıyor ister kayıt formu kullanıyor veya isterse bir satın alma işlemi yapıyor olsunlar, dijital hizmetler, bir LGBT’nin hizmetinizle ilgili deneyimini değiştirebilir veya bozabilir. Hizmetlerinizin tamamen kapsayıcı olmalarını sağlayarak, LGBT müşterilerinin ve hizmet kullanıcılarının onlara değer verdiğinizi bilmelerini sağlayacaksınız ve hizmetlerinize bağlılığı teşvik edeceksiniz.”

LGBT Kapsayıcı Telefon Hizmetleri Sunmak

Yayına ulaşmak için tıklayın.

“Telefon hizmetleri, çoğu kuruluşta birisinin soru sorması, randevu alması, destek araması veya bir ürün satın alması gibi önemli temas noktalarındandır. Bu hizmetlerin tamamen kapsayıcı olmasını sağlayarak, değer verdiğiniz ve içtenlikle karşıladığınız LGBT müşterilere ve hizmet kullanıcılarına güçlü ve tutarlı bir mesaj göndereceksiniz. Ayrıca, ihtiyaçlarının LGBT olmayan müşteriler ve hizmet kullanıcılarından farklı olabileceğini anladığınızı gösterecektir. Telefon hizmetlerini yöneten çalışanlarınızı LGBT müşterilerinin ve hizmet kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde daha iyi hazırlamak da işlerini kolaylaştırabilir. İşlerini ilk seferde doğru yapmak, çalışan memnuniyetini, iş performansını ve müşteri deneyimini iyileştirir."


Etiketler: insan hakları
İstihdam