11/01/2022 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Derneği, Ruh Sağlığı Uzmanlarına Yönelik Temel Eğitimin üçüncüsünü 15-16 Ocak’ta gerçekleştirecek.

17 Mayıs’tan yeniden Ruh Sağlığı Uzmanlarına Yönelik Eğitim! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği, ruh sağlığı uzmanlarına LGBTİ+ farkındalığı kazandırmaya devam ediyor. Derneğin 2021 yılında Nisan ve Ekim aylarında düzenlediği “Ruh Sağlığı Uzmanlarına Yönelik Temel Eğitim”i, 15-16 Ocak 2022 tarihinde tekrar gerçekleşecek.

Toplumsal Cinsiyet ve LGBTİ+ Temel Kavramlar, Mitler, Heteronormativite, Heteroseksizim & İçselleştirilmiş Fobi, Cinsellik ve Cinsiyetler, Sağlık Sistemi, Trans, Türkiye konu başlıklarıyla gerçekleşecek eğitimin amacını dernek şöyle anlatıyor:

“Temel amacımız dernek bünyesinde oluşturduğumuz Psikolojik Destek Ağı’nda aktif bir şekilde danışan gören psikoterapist sayımızı artırmak. Psikolojik Destek Ağı derneğe gelen başvuruları yönlendirdiğimiz uzman ağımız. Bu ağa katılmak için ruh sağlığı uzmanı olmanız yeterli ancak yönlendirme yapabilmemiz için psikoterapi eğitimi almış ve danışan görebiliyor olmanız gerekiyor.”

Kimler katılabilir?

Ankara’da ikamet eden/çalışan psikologlar, psikolojik danışmanlar ve psikiyatrlar ile bu alanların herhangi birinde lisansüstü eğitimine devam eden kişilerin katılabileceği eğitim,

15 ve 16 Ocak 2021 tarihlerinde, 11:00-15:00 saatleri arasında Zoom aracılığıyla çevrimiçi gerçekleşecek.

Nasıl başvurabilirim?

Eğitime 13 Ocak 2021 Perşembe günü saat 18:00’e kadar buradan başvurabilirsiniz ve

tüm sorularınızı alp@17mayis.org adresine yönlendirebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam