18/02/2019 | Yazar: Kaos GL
“Kadınlar sinema yapıyor” diyerek yola çıkan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin 17. yolculuğu 7 Mart’ta İstanbul’da başlayacak.
.jpg)
“Kadınlar sinema yapıyor” diyerek yola çıkan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin 17. yolculuğu 7 Mart’ta İstanbul’da başlayacak.
Kadınlarla kadınlar için sinema yapmak üzere kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi, bu yıl Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin 17.’sini düzenliyor. 7 Mart’ta İstanbul’da başlayacak festival, 7 Mart’ta İstanbul’da başlayacak festival, 7 Mayıs’a kadar İzmir, Antalya, Mersin, Giresun, Adana, Diyarbakır’da kadınlarla buluşmaya hazırlanıyor.
İstanbul’da 7 Mart’ta İstanbul Modern ve Caddebostan Kültür Merkezi’nde izlenebilecek Agnes Varda Retrospektifi ile başlayacak olan Filmmor “Cins-iyet-ler / Sex-Gender-Sexuality” bölümünde lezbiyen, biseksüel ve trans kadınların beyazperdedeki öykülerine de yer verecek.
17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin programı ise 27 Şubat Çarşamba günü düzenleyecekleri basın açıklamasında duyurulacak.
Etiketler: kültür sanat