09/03/2024 | Yazar: Kaos GL

Ankara 18. Feminist Gece Yürüyüşü'nde kadınlar ve LGBTİ+'lar Sakarya Caddesi'nde toplandı.

18. Ankara Feminist Gece Yürüyüşü’nde kadınlar ve LGBTİ+’lar Sakarya Caddesi’ndeydi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadınlar ve LGBTİ+’lar Ankara’daki 18. Feminist Gece Yürüyüşü’nü gerçekleştirmek için Sakarya Caddesi’nde toplandı. Sakarya Caddesi’nde polisin barikatı açmasıyla beraber “18. Feminist Gece Yürüyüşü” yapıldı. Yürüyüş ardından basın açıklamasını Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği’nden Destina okudu. Basın metninde şu ifadeler yer aldı.

“Sadece 22 yıldır değil kendimizi bildiğimizden beri yüzyıllardır mücadele vermiş, erkeklere direnmiş kadınlardan aldığımız güçle mücadele ediyoruz. Bu sene de başta patriarkayla ve gücünü yine patriyarkadan alan siyasi baskılarla mücadele etmenin yolunu feminizmle direnmenin gücünü feminist dayanışmada bulduk. Kimi zaman sevgi sözcükleriyle de sindirmek istediler.

“Feminizmden korkuyorlar çünkü dayanışmamız yalnız olmadığımızı hatırlatıyor. Erkeklere hayır demek, bu düzene baş kaldırma gücü veriyor. Gazze’de gözlerimizin önünde açık bir soykırım sürüyor. Bu soykırım batı dünyasında feminizmle meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Soykırımla feminizm olmaz. Göçmen kadınlar her zamankinden güvensiz.”


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam
İstihdam