02/06/2020 | Yazar: Kaos GL

18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 12-22 Haziran tarihlerinde online gerçekleşiyor.

18. Filmmor online başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadınlarla kadınlar için sinema yapmak üzere kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi, 18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ni online düzenliyor. 12-22 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan festival, pandemi sebebiyle ertelemişti.

Filmmor, online festivalin “Hak Odaklı Sinema” temasıyla gerçekleşeceğini duyurdu. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra söyleşi, atölye, paneller; online buluşmalar var.

12 Haziran’da başlıyor18-filmmor-online-basliyor-1

18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali her koşulda buluşmak, dayanışmak, üretmek için 12-22 Haziran tarihleri arasında festival web sitesinde online yapılacak. Festival 12 Haziran 21.00’de, yeryüzünün dört yanından festivali mümkün kılan kadınlarla birlikte, online canlı yayınla açılacak.

Hak Odaklı Sinema, “Kadınların Sineması”, “Feminist Kadraj”, “Bedenimiz Bizimdir”, “Cinsiyetler” ve “Filmi Takip” bölümlerinin yer aldığı festival, “Feminist Bellek” bölümünde bu yıl öykülü sinemanın kurucusu Alice Guy-Blaché ’yi, “Feminist Kadraj” bölümünde Claire Pijman ’ı ağırlayacak.

Nereden izleyeceğiz?

Filmmor web sitesinden izlenebilecek festivalde, online panel, söyleşi ve atölyeler de yapılacak. Tüm film ve etkinlikler buradan adresinden kayıt yaptırarak İngilizce-Türkçe altyazı-çeviri ile ücretsiz olarak izlenebilecek.

Festival’de “Hak Odaklı Sinema”, “Yerelde Kültür Sanat Üreten Kadınlar” panelleri, “Evde Kendi Filmini Yap” atölyesi gibi etkinlikler, forumlar, yönetmen-ekip sohbetleri yapılacak. Sektör buluşmalarında bu yıl “Kameralı Kadınlar” buluşuyor.

“Eşit hak, alan, ücret, telif lütuf değil, hediye değil; kadınların hakkı”

Festivalin yine online olarak yapılacak kapanışında bu yılın Altın Bamya Ödülleri de açıklanacak. Mor Kamera Dayanışma Ödülü telif hakkı gözetilerek festivalde yer alan tüm filmlerin, çünkü: “Eşit hak, alan, ücret, telif lütuf değil, hediye değil; kadınların hakkı”.

 


Etiketler: kadın, kültür sanat
nefret