18/01/2012 | Yazar: Kaos GL

Ermeni olduğu için öldürülen Hrant Dink, İstanbul, Ankara ve İzmir’de yürüyüş ve çeşitli etkinliklerle anılacak. Hrant Dink için yapılacak yürüyüşlere Lambdaistanbul ve Kaos GL üyeleri de katılacak.

Hrant’ın arkadaşları, “biz bitti demeden bu dava bitmez” demek için bir araya geliyor.
 
19 Ocak 2007’de Hrant Dink’in öldürülmesinden bu yana tam 5 yıl geçti! Hrant’ı anmak için arkadaşları 19 Ocak 2012, saat 13:00’te Taksim’den Agos’a yürüyecek.
 
Ermeni olduğu için öldürülen Hrant Dink, İstanbul, Ankara ve İzmir’de yürüyüş ve çeşitli etkinliklerle anılacak.
 
Hrant Dink için yapılacak yürüyüşlere Lambdaistanbul ve Kaos GL üyeleri de katılacak.
 
İstanbul
 
“Hrant Dink davasında adalet iflas etti. Devlet, gerçek katilleri koruyarak suç ortaklığını bir kez daha tescilledi” açıklaması yapılan çağrıda, İstanbul yürüyüşleri şöyle:
 
19 Ocak Perşembe günü saat 13.00′te Taksim Meydanı’ndan Agos’a, Hrant’ın düştüğü kaldırıma…
19 Ocak Perşembe günü Nor Zartonk’un çağrısıyla örgütlenen yürüyüş ise saat 19.00′da Taksim Meydanı’ndan Galatasaray’a…
 
Ankara
 
Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısı ile 19 Ocak’ta Ankara’da, Hrant Dink’in öldürüldüğü saatte ve akşam olmak üüzere iki etkinlik yapılacak.
 
Saat 15.00 TBMM Dikmen Kapısı önünde kitlesel basın açıklaması
Saat 18.00 BirGün Gazetesi önünden Sakarya Caddesine yürüyüş ve açıklama

İzmir
 
Hrant’ın Arkadaşları, İzmir’de, Hrant Dink’in katledildiği günü, “19 Ocak Nefret Suçları ve Ayrımcılıkla Mücadele Günü” olarak anıyor.
 
Ege Üniversitesi’nde İletişim Çalışmaları Topluluğu’nun düzenlediği panelin ardından, Nilgün Toker Kılınç’ın modere edeceği ikinci panel Tepekule Kongre Merkezinde, saat 19:00’da başlayacak.
 
Hrant İçin, Adalet İçin İzmir yürüyüşünde ilk toplanma yeri saat 17:30’da Konak YKM önü. Buradan meşaleler ile eski Sümerbank önüne yürünecek.
 
Hrant Dink’i anmak için Mersin ve Bodrum’da da etkinlikler düzenlenecek.
 
Hrant Dink, 19 Ocak 2007 günü saat 15:00 sıralarında Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Agos Gazetesi çıkışında uğradığı silahlı saldırı sonucunda olay yerinde hayatını kaybetmişti.
 
Hrant Dink cinayetinin dünkü davasında, sadece tetikçilerle yetinen mahkeme, sanıkların örgüt üyeliğinden beraatına karar vermişti.

Etiketler: insan hakları
İstihdam