11/11/2022 | Yazar: Kaos GL

“Ankara ve İstanbul’daki Devlet Üniversitelerinde LGBTİ+ Hakları Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Raporu”, LGBTİ+’ların üniversitelerdeki taciz ve şiddet ile mücadele mekanizmalarına erişemediğini ortaya koyuyor.

“19 Üniversitenin sadece 9’unda Cinsel Taciz ve Saldırı Önleme Birimi var” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+ Dayanışma Derneği (ÜniKuir) ve Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) ortak yayımladığı “Ankara ve İstanbul’daki Devlet Üniversitelerinde LGBTİ+ Hakları Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Raporu”, LGBTİ+’ların üniversitelerdeki taciz ve şiddet ile mücadele mekanizmalarına erişemediğini ortaya koyuyor.

Rapora konu olan araştırma, üniversitelerde şiddet ile mücadelede ne gibi önlemler ya da yaptırımlar olduğuna bakıyor ve cinsel taciz ile şiddeti önleme birimlerine dair elde edilen verileri paylaşıyor.

Rapor, 19 üniversitenin sadece 9’unda : Cinsel Taciz ve Saldırı Önleme Birimleri ya da mobbing birimi bulunduğunu belirtiyor:

“Ayrıca bu 9 üniversitenin 6’sının yönergesi cinsiyet kimliği ve cinsel yönelime yönelik taciz ifadesini içeriyor. Öte yandan üniversite mensuplarının cevaplarına baktığımızda üniversitelerde CTS ve türevi birimlerin varlığının, o üniversitede öğrenim gören ya da çalışan LGBTİ+’ların haklarına erişimi ve ayrımcılığa uğramaması için olumlu bir değişken olduğunu görüyoruz.”

Raporu okumak için burayı ziyaret edin.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam