23/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, 2.Adana Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan üçü avukat on sekiz kişilerin hakkında kamu davası açılmayacağına karar verdi.

2. Adana  Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınanlara dava açılmayacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı 18 Ekim tarihli kararında 2.Adana Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan üçü avukat on sekiz kişilerin hakkında kamu davası açılmayacağına karar verdi.

Gözaltına alınan aktivist ve avukatlar hakkında “görevi yaptırmamak için direnme”, “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma”, “toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına engel olma” suçlarından kamu davası açılması isteniyordu.

Başsavcılık kararında gözaltına alınan on sekiz kişinin tamamının üzerine atılı suçu işlediğine dair kanıtın olmadığı bu amaçla da kovuşturmaya yer olmadığını belirtiyor.

Adana LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi’nin çağrısıyla 9 Temmuz Pazar günü bir araya gelen üçü avukat 18 kişinin işkenceyle gözaltına alındığı 2. Adana Onur Yürüyüşü’ne dair Başsavcılığın verdiği kararı duyuran Adana LGBTİ+ Dayanışma bu kararı “LGBTİ+'ların hak mücadelesinde önemli bir kazanım” olarak paylaştı.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, kent hakkı
İstihdam