17/04/2018 | Yazar: Kaos GL

2. Antalya LGBTİ+ Onur Haftası, hafta kapsamında düzenlenecek sergi için eserlerini bekliyor.

2. Antalya LGBTİ+ Onur Haftası Sergisi, eserlerini bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2. Antalya LGBTİ+ Onur Haftası, hafta kapsamında düzenlenecek sergi için eserlerini bekliyor.

Afişte kullanılan çalışma: Furkan Öztekin, Leftovers, 2015.

BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu, ilk defa geçtiğimiz sene düzenlenen Antalya LGBTİ+ Onur Haftası’nın ikincisi için hazırlıklara başladı.

“Siz kimsiniz?”

BİZ, “Siz kimsiniz?” sorusunu yanıtlamak için “Biz Varız” temasıyla etkinlik programına paralel olacak bir sergi için yola çıkıyor.

Topluluk, dinamik bir yapı olduğunu Judith Butler’dan bir alıntıyla açıklıyor: “Her özne, farklılaşma süreciyle oluşturulmuştur ve bu farklılaşma süreci, sınırlanmış ve ayrı bir tür varlık olarak “Ben” oluşumunun zorunlu bir koşuludur. Buna karşın farklılaşmanın daha iyi ve daha kötü biçimleri vardır; bunların en kötüsü, “Ben”in ayırt edildiği kişileri aşağılayıp alçaltan türlerdir.” (Bela Bedenler)

“Toplumun ortasında, temel olarak daha geniş, daha cömert ve ‘tehdit’ altında bulunmayan”; hiçbir grubu öteki olarak imlemediği gibi; eşitlik, adalet ve barış değerlerini yüceltmek isteyen herkese kapı aralayan bir özne olarak BİZ, 20 - 24 Haziran tarihlerinde ziyaretçiyle buluşacak sergisinde yer almak üzere eserlerinizi bekliyor.

LGBTİ+'ların görülmesini engelleyen adaletsizliğe karşı; varoluşu sanatla göstermek adına siz de eserinizin sergide yer almasını istiyorsanız 31 Mayıs'a kadar bizantalya@gmail.com adresine e-posta yollayabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam