19/12/2008 | Yazar: Kaos GL

20 Aralık: Unutmuyoruz, Affetmiyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Atina Politeknik işgalcileri tarafından tüm Avrupa ve dünyada devlet şiddetine karşı yapılmış çağrıya karşılık yarın, ‘Unutmuyoruz, Affetmiyoruz’ diye 20 Aralık Cumartesi küresel eylem gününde İstanbul ve Ankara’da da eylemler yapılacak.
 
Devletin ve her türden otoritenin zulmüne karşı içindeki öfkeyi, isyanı ortak kılmak isteyen herkesi 20 Aralık eylemine çağıran anarşistler ve anti-otoriterler imzalı ‘UNUTMUYORUZ, AFFETMİYORUZ!’ başlıklı İstanbul daveti:

??? ?? ????? ????? ?????????. ??? ??????? ??? ??????????!

‘Gözaltında kaybolmuş yüzlerce insanın mı? Açlık grevini sona erdirsinler diye dozerler ve mermilerle paramparça edilen tutukluların mı? Ölesiye tecavüze uğrayan kadının mı? Korkudan babasının bacakları arasına saklanmaya çalışırken onlarca tüfek kurşunuyla delik deşik edilen çocuğun mu? Öfkesini kendi dilinde bağırırken canı alınan gencin mi? Etnik kimliği nedeniyle evinden köyünden çoluk çocuk sürülüp katledilenlerin mi? Kalbi bedeninde susup tüm dünyada atmaya başlayan kardeşim Alexis'in mi?

Duvar artık örtmeye çalıştığı zulmü saklayamıyor; zapt edemiyor. Bir öfke kabarıp üstünden aşıyor: simsiyah… Bu öfkenin içimizden dışarı taştığında, rehin alınmış, gasp edilmiş hayatlarımızın karanlık sokaklarını nasıl da şenlikli alevlerle ışıl ışıl aydınlatacağını hepimize gösterdi Yunanistan'daki kardeşlerimiz… Bu öfkeyi biz içimizde büyüttük; büyütüyoruz. Atina Politeknik işgalcileri tarafından tüm Avrupa ve dünyada devlet şiddetine karşı yapılmış küresel eylem çağrısına kulak vererek, 20 Aralık Cumartesi günü saat 14:30'da Taksim meydanında buluşacağız; "BÜTÜN DEVLETLER KATİLDİR: UNUTMUYORUZ; AFFETMİYORUZ" yazan tek bir pankartın altında toplanıp, 15 dakika boyunca susup birbirimizin içinde yalazlanan öfkeyi dinleyeceğiz. Gözlerimizi devlete dimdik dikeceğiz; ki gözlerimize bakıp içimizden sokaklara taşmak üzere kabaran isyanı görebilsin. Bilsin ki unutmuyoruz, affetmiyoruz.’

‘Derin bir nefes alın arkadaşlar bizim yüzyılımız başlıyor.’

‘Bu katiller var olmaya devam ettikçe bu isyan bitmeyecek.’ başlıklı çağrı ise Ankara’dan geldi. ‘Derin bir nefes alın arkadaşlar bizim yüzyılımız başlıyor.’ denen Ankara Anarşi İnisiyatifi imzalı çağrı ile 20 Aralık Cumartesi günü saat 12.30'da, Ankara'da, Yunanistan Konsolosluğu’nun önünde bütün dünyanın sokaklarında olduğu gibi Yunanistan’daki isyanla dayanışma ve devlet şiddetine karşı eylem yapılacak.

‘Bu isyan Alexis'i kalbinden vuran kurşuna isyan. Ama yalnızca o değil, bütün yeryüzünde çalınan çocukluğumuza ve gençliğimize isyan. Masumların, sivillerin, silahsızların hep ateş ortasında olmasına isyan. Sokaklarımızdaki yüzlerce silahlı polise isyan. Bu isyan, küresel kapitalizme karşı. Bu isyan sömürü uygarlığının bahşettiği iktidarı kaybetmemek için en aşağılık otorite taktiklerine başvuran hükümetlere karşı.

Bu İsyan yaşamlarımızı özgür kılacaktır. Bu İsyan yüreklerimizde taşıdığımız yeni bir dünyanın an be an kurulduğu ve kurmaya devam edeceğimiz isyandır.

Atina'nın sokaklarında çatırdayarak yanan, zalimlerin kanlı tarihidir.

Bizim olmayan bu tarih'in sonuna umut ve isyan yüklü adımlarla yürürken biz, yüzyılın adı İsyan yüzyılı olacaktır. Bu defa bir yüzyılı başlatan bizler, yüzyılın adını tarih kitaplarına değil, unutulmasın diye akıllarımıza mıh gibi yazacağız. İktidarların cehennemi bir daha olmasın diye... Sokakların kaldırım taşlarının altındaki kumsal bir kere daha bu kadar büyüdü. Ve o kumsal, çıplak ayaklarımızla üzerinde dikilip gökyüzüne bakmamız için bütün yeryüzü olacak...’

Yüksel Caddesinde masa ve basın açıklaması

20 Aralık Cumartesi, Ankara’da ayrıca Yüksel Caddesinde dayanışma masası açılacak ve basın açıklaması yapılacak. Anarşi Kolektifi Ankara’nın çağrısı:

‘Atina'da polisin 15 yaşındaki bir genci, Alexandros Grigopolous'u, silahından çıkan kurşunla öldürmesi olayı, başta Yunanistan olmak üzere tüm dünyayı isyana boğdu. Berlin ve Londra'da anarşistler, anti-otoriterler Yunanistan Konsolosluklarını işgal ettiler. Balkanlar'dan ve Avrupa'nın diğer kentlerinden anarşistlerin başını çektiği ama dayanışma ruhuyla toplumun her kesiminden insanın katıldığı direniş haberleri geliyor. Bu direniş hayatımızı, tüm bireyselliğimizle bizi kendi eline almak isteyen devlete, polise, kapitalist sisteme, ataerkiye direniştir. Bizi henüz uyuşturamadıklarını göstermenin zamanıdır.

Türkiye'de yaşayanlar olarak bizler devletin göstere göstere işlediği bir de ardından "faili meçhul" dediği cinayetlere, hapishanelerde, gözaltlarında kapalı kapılar ardında gerçekleştirilen işkencelere hâlâ alışmadık! Sokakta kendisine kimlik soran vatandaşı döven polisler, dur ihtarına uymadığı bahanesiyle insan öldüren polisler, polis kıyafeti giyerek polis gibi davranıp kadınları saçından sürükleyerek kaçırıp tecavüz edenler!

Alışmayacağız! Engin Ceber, Baran Tursun, Dilek İnce ve diğerleri aklımızdalar.

Yunanistan'daki isyanın içinden arkadaşlarımız 20 Aralık günü için uluslar arası bir eylem çağrısı yaptılar. İsyanı Yunanistan'ın isyanı olarak değil bizim isyanımız olarak kurgulamak için 20 Aralık günü saat 12.00'den itibaren Yüksel Caddesi'nde isyandan derlediklerimizle, heyecanımızla, samimiyetimizle açtığımız masada olacağız. Bizi yalnız bırakmayın. Aynı gün saat 15.00'da Yüksel Caddesi'nde bir basın açıklamamız olacak.’

Yunanistan'daki isyana ilişkin güncel haber ve link: http://isyandan.blogspot.com
Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam