17/04/2013 | Yazar: Kaos GL

Star TV’deki 20 Dakika dizisinin dün akşam yayınlanan bölümünde Ushan Çakır’ın oynadığı Özgür karakteri eşcinsel olduğunu açıkladı.

20 Dakika Dizisinin Özgür’ü: ‘Bu Ülkede Eşcinsel Olmak Suç!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Star TV’deki 20 Dakika dizisinin dün akşam yayınlanan bölümünde Ushan Çakır’ın oynadığı Özgür karakteri eşcinsel olduğunu açıkladı.
 
20 Dakika’da Melek ile birlikte çalışan Özgür, yıllardır sakladığı sırrını Ali’ye anlattı. Özgür eşcinsel olduğunu söyledikten sonra, “Bu ülkede kimliğimi saklamadan gezemezdim, çünkü Türkiye’de eşcinsel olmak suç” dedi.
 
20 dakika dizisinin dün akşam yayınlanan 15. bölümünün sonunda Ali ve Özgür, Yıldız Sarayı önünde konuşurken Ali, Özgür’ün şüpheli davranışlarının nedenini sorar ve artık sakladığı sırrı neyse açıklamasını ister. Özgür ise ta ilk tanıştıkları zamanki dayak olayından başlayarak anlatır. O gün neden mahallenin namus bekçileri tarafından dövüldüğünü açıklar.
Çünkü eşcinseldir. Sevgilisi vardır, Korhan, ama ilişkilerini saklamak zorundadırlar. Çünkü Korhan sporcudur ve duyulursa federasyon, taraftar, kulüp hiçbiri kabul etmeyeceği, dışlayacağı için kariyerinin bitme tehlikesi vardır. Ali sorar “Sen bizden bunu mu sakladın, Özgür? Niye anlatmıyorsun bunca zamandır? Suç mu, günah mı, hayat senin hayatın, kime ne!” Özgür ise Ali’nin sorusunu şöyle yanıtlar: “Evet, bu ülkede eşcinsel olmak suç!”
 

Dizinin ilgili bölümünü internet üzerinden izleyebilirsiniz


Etiketler: medya
İstihdam