20/11/2023 | Yazar: Kaos GL

İzmir Barosu, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü kapsamında transların maruz bırakıldığı hak ihlalleri ve din ve inanç özgürlüğü kapsamında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılık hakkında panel gerçekleştirecek.

“20 Kasım’da Hak İhllallerine Kısa Bir Bakış” paneli yarın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Barosu, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü kapsamında panel düzenliyor.

21 Kasım Salı günü 19:00’da Baro’nun 7. katındaki toplantı salonunda gerçekleşecek “Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Gününde Hak İhlallerine Kısa Bir Bakış” paneli iki oturumdan oluşuyor.

“Trans Varoluşlar ve Maruz Bırakıldıkları Hak İhlalleri” isimli ilk oturumda Psk. Şimşek Yiğit Yücel ve Av. Emir Okul konuşmacı olarak yer alacak. Av. Mesut Bilicitürk’ün konuşmacı olarak yer alacağı “Din ve İnanç Özgürlüğü ile Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliğine Dayalı Ayrımcılık” başlıklı ikinci oturumun moderasyonunu Av. İrem Revşen Yıldız üstlenecek.

20 Kasım hakkında

Rita Hester, 20 Kasım 1998’de ABD’nin Massachusetts Eyaletinin Boston şehrinde transfobik bir saldırıyla katledildi.

1999 yılından bu yana her 20 Kasım’da; dünyanın birçok yerinde nefret suçu mağduru translar, lubunya örgütlenmeleri ve hak savunucuları tarafından basın açıklamalarıyla, bir araya gelerek ve transların güncel şartlarda neler yaşadıklarını paylaştığı etkinlikler düzenlenerek anılıyor.


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları, din/inanç
İstihdam