05/11/2021 | Yazar: Kaos GL

İzmir 20 Kasım Komitesi, İzmir İnsan Hakları Derneği’nde bir arayageldi ve Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü için çağrıda bulundu.

“20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'nü İzmir'de hep birlikte örelim” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir 20 Kasım Komitesi, dün (4 Kasım) İzmir İnsan Hakları Derneği’nde bir arayageldi ve Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü için çağrıda bulundu.

“Nefrete inat yaşasın hayat” diyerek bir araya gelen Komite, “20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'nü İzmir'de hep birlikte örelim” diyor ve ilkelerini sıralıyor.

Kommite’nin basın açıklamasının tamamı şöyle:

“Merhaba! Bizler 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'nde; "Nefrete İnat Yaşasın Hayat!" diyerek transfobik, LGBTİ+fobik, cinsiyetçi ve ırkçı düzene karşı bir araya gelmiş lubunyalarız.

“20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü; Kasım 1998'de siyah trans kadın Rita Hester'in Abd Boston'da kendi evinde göğsüne aldığı 20 bıçak darbesiyle katledilmesinden 1 yıl sonra trans aktivist Gwendolyn Ann Smith'in "Remembering Our Dead" (Ölülerimizi Anmak) isimli web projesini başlatması ile ortaya çıktı. 20 Kasım Komitesi olarak biz de Rita Hester'in ve katledilen bütün trans+'ların hesabını sormaya, transfobiye ve LGBTİ+fobiye karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

“Bizler kendimizi transfobik ve LGBTİ+fobik olmayan, ırkçı olmayan, trans görünürlüğünü önceleyen, transfeminist, trans seks işçilerinin haklarını gözeten, cinsiyetçi olmayan, yatay örgütlenen, hiyerarşiye dayanmayan, hayvan ve doğa düşmanı olmayan, türcü olmayan, ableist olmayan, herhangi bir ayrımcılığa ve nefret söylemine izin vermeyen bağımsız bir komite olarak tanımlıyoruz. Eğer sen de bu ilkeler doğrultusunda hareket ediyorsan ve 20 Kasım'ı bizimle birlikte planlamak istiyorsan bize katıl, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'nü İzmir'de hep birlikte örelim!

“Unutmuyoruz ki trans cinayetleri politiktir, nefrete inat yaşasın hayat!! “


Etiketler: insan hakları
İstihdam