15/06/2011 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra, 2008 yılında, 26 yaşında öldürülen Ahmet Yıldız’ın yedinci duruşması yarın (16 Haziran Perşembe) saat 11:40’ta,

2008'de Öldürülen Ahmet Yıldız'ın Yedinci Duruşması Yarın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra, 2008 yılında, 26 yaşında öldürülen Ahmet Yıldız’ın yedinci duruşması yarın (16 Haziran Perşembe) saat 11:40’ta, Üsküdar Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

8 Eylül 2009 tarihinde başlayan davanın altıncı duruşmasında (14 Mart) mahkeme başkanı değişmiş ve önceki duruşmaların tersine davayı herkes izleyebilmişti.

Önceki duruşmalarda talepleri kabul etmeyen mahkeme, 14 Mart’taki duruşmada
yurt dışında olduğu anlaşılan firari sanık baba Yahya Yıldız için kırmızı bülten çıkarılması ve kendisiyle olaydan sonra telefon görüşmesi yapan Reşit ve İsmail Yıldız’ın tanık olarak çağrılmalarını kabul etmişti.

Mahkeme’nin talepleri değerlendirmek üzere ertelediği yedinci duruşma yarın (16 Haziran) saat 11:40’ta Üsküdar Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

15 Temmuz 2008'de, Üsküdar'da bir kafenin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Yıldız’ın, cinayetin ardından ailesi hakkında “tehdit”ten şikayette bulunduğu ancak yetkililerin harekete geçmediği anlaşılmıştı. Ailesinin haftalarca naşını morgdan almadığı için kimsesizler mezarlığında toprağa verilen Ahmet Yıldız’a LGBT örgütleri sahip çıkıyor.

İstanbul’da Üsküdar Adliyesi’nde
Lambdaistanbul yarınki duruşma öncesi, “bizler bu nefret cinayetinin tanıklarıyız ve bu davanın takipçileriyiz” açıklaması yaptı. Dernek, 16 Haziran Perşembe, saat 11:40'ta, Üskürdar Adliyesinde (Bağlarbaşı) duruşmaya, duyarlı herkesi bekliyor.

Ankara’da Yüksel Caddesi’nde
Ahmet Yıldız nefret cinayeti davası Ankara’da da takip ediliyor. Kaos GL, yarın görülecek yedinci duruşmanın akşamında Ankara’da, Yüksel Caddesi’nde asılı “neden” adlı fotoğrafın altında basın açıklaması yapacak.

Yüksel Caddesin’de sergilenen “neden” adlı fotoğrafın altında yapılacak basın açıklamasının saati 18:00 olarak belirtildi.

Sanatçı Metehan Özcan’ın, Ahmet Yıldız için hazırladığı “neden” adlı fotoğraf çalışması, Çankaya Uluslararası Kamusal Alanda Sanat Gösterisi’nde, Yüksel Caddesinde sergileniyor.

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam