14/09/2021 | Yazar: Kaos GL

2021 Uluslararası Hrant Dink Ödülleri, yarın akşam çevrimiçi ortamda yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

2021 Uluslararası Hrant Dink Ödülleri yarın akşam! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2021 Uluslararası Hrant Dink Ödülleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de çevrimiçi ortamda yayınlanacak törenle on üçüncü kez sahiplerini bulacak. Çevrimiçi yapılacak tören, Hrant Dink Vakfı’nın sosyal medya hesaplarında (YouTube, Facebook, Twitter, Instagram) yayınlanacak.

Bu sene sizi çok özel bir Hrant Dink Ödülleri törenine davet ediyoruz.

Mücadeleleriyle hepimize ilham veren ödül sahiplerinin, ‘Işıklar’ın ve sınırları aşan değerli müzisyenlerin herkese umut vermesini ve insan hakları alanında dayanışmayı güçlendirmesini diliyoruz.

2021 yılında insan hakları alanında yapılan çalışmalara ışık tutacak konuşmaların, uluslararası bir jüri tarafından belirlenen ödüller her yıl, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan ve bunları yaparken de insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren; Türkiye ve Türkiye dışından olmak üzere iki kişi, kurum ya da organizasyona veriliyor.

Aynı zamanda, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında yıl boyunca, yaptıklarıyla insan hakları, cinsiyetçilik karşı mücadele, ırkçılık karşıtı mücadele, iklim krizi gibi pek çok konuda insana, insanlığa ‘ışık’ tutan kişi ve kurumlar 2021 yılının ‘Işıklar’ı olarak tanıtılacaklar.

Defne Kayalar’ın Türkçe; Esra Dermancıoğlu’nun İngilizce sunuculuğunu üstlenecekleri, Mahir Günşiray’ın sesiyle destek verdiği ödül töreni, bu sene de 23,5 Hrant Dink Hafıza Mekânı’ndan sunulacak. Çevrimiçi ortamda izleyiciye açık olacak.

2021 Uluslararası Hrant Dink Ödülleri töreninde kimler sahne alacak?

Ödül sahiplerinin konuşmalarının yanı sıra ödül töreninde izleyicileri eşsiz müzik performansları bekliyor. Ezhel’in gecede ilk defa yayınlanacak 'Mayrig' [Anne] şarkısını dinlemek, Pervin Chakar, Ertan Tekin, Ayta Sözeri’nin bu geceye özgün müzik performanslarını izlemek, kadınların yaşadıkları adaletsizliklere ses veren ve Iraz Akçam, Ayça Bildik, Banu Fotocan, Songül Öden, Gülçin Kültür Şahin, Zeynep Şengöz, Nesrin Uçarlar’ın hayat verdiği Nazan Öncel şarkılarına kulak vermek ve Arto Tunçboyacıyan'ın #YakınKomşuErmenistan'dan her yaştan müzisyenlerle bir müzik şölenine dönüştürdüğü müziklere, folklorik ezgilere ve zengin melodilere eşlik etmek için dostlarınızla buluşup ekran karşısına geçebilirsiniz.

Törende ayrıca Vahagn Hayrapetyan, Gohar Hovhannisyan, Kamarama, Tmbata, Kharberd Özel Gereksinimli Çocuklar Evi Etnik Müzik Grubu Tsakhruk, Yerevan Saxophone Quartet ve Wood Winds Project yer alacak.

Geceye dair tüm detaylar, vakfın ve ödülün Facebook ve Twitter hesaplarında, #HrantDinkÖdülü, #UmuduÇoğalt, #DayanışmaGüçlendirir; #HrantDinkAward, #BuildHope, #StrongerTogether; #ՀրանդՏինքՄրցանակ, #բազմապատկէյոյսը, #զօրակցութիւնըուժէ hashtag’leriyle takip edebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kültür sanat
İstihdam