14/02/2022 | Yazar: Kaos GL

Bilkent Kadın Çalışmaları Topluluğu’nun düzenlediği 6. Feminist Zirve’nin son etkinliği çizer Bartu ve Melis Yılmaz ile Kaos GL’den Aslı Alpar’la queer karikatür atölyesi oldu.

2022’nin ilk queer kariaktür atölyesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bilkent Kadın Çalışmaları Topluluğu’nun bu yıl altıncısını düzenlediği Feminist Zirve’nin son etkinliği çizer Bartu ve Melis Yılmaz ile Kaos GL’den Aslı Alpar’la queer karikatür atölyesi oldu.

Dün (13 Şubat) gerçekleşen atölyede çizer Bartu, Melis Yılmaz ve Kaos GL’den Aslı Alpar queer karikatür ve mizah üzerine konuştu.

2022-nin-ilk-queer-kariaktur-atolyesi-1

Zoom platformu üzerinden gerçekleşen atölyede toplumsal cinsiyet rollerini yeniden inşa eden, homofobik, bifobik, transfobik ve cinsiyetçi karikatürler tarihsel süreçleri içinde ele alındı.

2022-nin-ilk-queer-kariaktur-atolyesi-2

Atölyede cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ayrımcılığını hicveden karikatürlerin yanı sıra queer karikatürler de incelendi. Atölye katılımcılarla birlikte çizim yapılmasının ardından sona erdi.

Queer Karikatür Atölyesi sizi bekliyor

Queer karikatür atölyesini topluluğunuzla buluşturmak isterseniz “karikatür atölyesi” konusuyla web@kaosgl.org adresimize yazabilirsiniz.

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam