24/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Bu yıl 31. kez gerçekleşecek olan İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, tüm lubunyaları haftanın son günü gerçekleşecek olan 21. İstanbul Onur Yürüyüşü organizasyonuna emek vermeye çağırıyor.

21. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü Komitesi toplanıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu sene 31. kez gerçekleşecek olan İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası gönüllüleri, haftanın son gün gerçekleşecek olan Onur Yürüyüşü organizasyonunu, son yıllarda edindiği deneyim üzerinden hafta organizasyonu dışında otonom bir şekilde örgütleme sorumluluğunu üstlenecek bir Yürüyüş Komitesi kurma çalışmalarına başlıyor.

“Bizleri seçim süreci boyunca ağzından düşürmeyen, tüm seçimi bizim varoluş mücadelemiz üzerine kuran bu ikilikten sokaklarda hesap sormak için bir araya geliyoruz. İstismarcı, kadın ve LGBTİ+ düşmanı, rant için bir araya gelen şer toplamının karşısına direnişi, sokağı ve isyanı koyuyoruz. İsyan ediyoruz! Bizlerin yıllar süren örgütlü ve örgütsüz kazanımlarını oy hesaplarınızla meze etmenize rızamız yok. Onur ayı geldi ve söz sırası bizde!” diyen Hafta Komitesi, 21. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü Komitesi’nin örgütlenmesi adına emek verebilecek tüm lubunyaları yürüyüş komitesinin bir parçası olmaya 31 Mayıs Çarşamba günü 20:00’de Feminist Mekan’a bekliyor.


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, yaşam, kent hakkı, barınma
İstihdam