31/05/2022 | Yazar: Kaos GL

"Dayanışmamızla nice kadının eşit ve özgür yaşamasını sağladığımız gibi, daha cesur ve kararlı mücadeleye devam edeceğiz."

213 kurum ve binlerce kadın ve LGBTİ+, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne açılan kapatma davasına karşı ortak açıklama yayımladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne açılan kapatma davasının ilk duruşması 1 Haziran’da görülecek. Duruşmadan önce 213 sivil toplum örgütü ve siyasi parti ile binlerce kadın ve LGBTİ+ ortak açıklama yayımladı.

Açıklamada “Her birimize yönelik saldırı, topyekün saldırının bir parçasıdır. Her bir hukuksuzluğun karşısında mücadele edecek, bu saldırıları omuz omuza boşa düşüreceğiz.” ifadeleri yer aldı.

Kaos GL'nin de imzacı olduğu açıklamanın imzacılarına buradan uluşabilirsiniz.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği açılan dava karşısında yalnız değildir

İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuz olarak Türkiye’nin imzasının geri çekilmesinin ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne açılan kapatma davası aynı hukuksuzluğun devamıdır. Ülkede hukuksuzluklar pek çok alanda ardı ardına yaşanıyor. Gezi Direnişi gibi, toplumun haklı itirazına hukuksuz cezalar yağdırıldı. İktidar, karşısındaki her türlü muhalefet gücünü bu yöntemlerle engellemeye çalışıyor. Birçok derneğe ve sivil toplum kuruluşuna açılan kapatma davaları, siyasi yasak getirmek üzere açılan davalar ve verilen cezalar yağmur gibi yağıyor. Yaşam tarzımıza ve özgürlüklerimize yönelik saldırılar sadece kurumlarımıza ve muhalefet edenlere yönelik açılan davalarla da bitmiyor. Kadınların nafaka hakkı, 6284 tartışmaya açılıyor. Aynur Doğan ve Melek Mosso gibi birçok sanatçının  konserleri iptal ediliyor. Üniversitelerde konserler, festivaller yasaklanıyor. LGBTİQ+’lar her gün hedef gösteriliyor. Gerici örgütlenmelerin açıklamaları dikkate alınıp uygulamaya koyulurken, bunları haber yapmak bile çoğu zaman suç sayılıyor.  Ekmeksiz, işsiz olanlara; şiddetle, ayrımcılıkla baş başa bırakılanlara hiçbir politika üretemeyenler, bunun için mücadele edenleri durdurmayı çözüm sanıyor.  Tüm bunları ve hazırlandıkları nice hukuksuzlukları normalleştirmeyeceğiz, meşrulaştırmayacağız. Her birimize yönelik saldırı, topyekün saldırının bir parçasıdır. Her bir hukuksuzluğun karşısında mücadele edecek, bu saldırıları omuz omuza boşa düşüreceğiz.

Bugün de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütme” iddasıyla kapatılmak isteniyor. Tıpkı ahlaka ve toplum değerlerine uygun değil diye iptal edilen etkinlikler, konserler gibi. Kadın cinayetlerini ve kadına yönelik her türlü şiddeti durdurmak için, toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele eden derneğin kapatılmaya çalışılmasının karşısındayız. Bilsinler ki kadın cinayeti verilerini duyacaklar, erkekler tarafından öldürülen her bir kadının isimlerini görecekler, davalarında katillerinin cezasız kalmadığını bilecekler, şüpheli kadın ölümlerinde gerçekleri gizleyemeyecekler. Meşru müdafaa hakkını kullanan kadınların suçsuzluğuna leke süremeyecekler. Kadınların hangi ihmallerle korunmadığını, uygulanmayan yasaları anlatmaya devam edeceğiz. Adliyelerde, sokaklarda, meydanlarda, iş yerlerinde ve hayatın her alanın da kadın dayanışmasını yaşatmaya devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimiz gibi haklarımızdan, hayatlarımızdan ve örgütlerimizden de vazgeçmeyeceğiz. 

Dayanışmamızla nice kadının eşit ve özgür yaşamasını sağladığımız gibi, daha cesur ve kararlı mücadeleye devam edeceğiz. Şarkılarımızı özgürce söyleyecek, sloganlarımızla meydanlarda buluşmaya devam edeceğiz. 

1 Haziran’da dayanışma ile eşit, özgür ve şiddetsiz bir gelecek için bu sefer aşağıda imzası bulunan kurumlar ve kişiler olarak “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği kapatılamaz” diyoruz. 

 


Etiketler: insan hakları, kadın
İstihdam