22/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Trans İstanbul İnisiyatifi’nden Burcu’ya veda yazısı: Ellerimizden sessizce kayıp giden bu hayata hep birlikte veda ediyoruz.

“22 yaşındaki gencecik bir cana değil, kokuşmuş transfobinize veda etmek isterdik” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Trans İstanbul İnisiyatifi, 19 Haziran’da intihar ederek aramızdan ayrılan Burcu’nun ardından bir veda yazısı kaleme aldı.

İnisiyatifin websitesinde de yayınlanan yazıda, Burcu’nun T-Talk WhatsApp grubundan arkadaşları bir yandan Burcu’ya veda ederken diğer yandan Burcu’nun ve Türkiye’deki transların yaşadıkları zorluklara dikkat çekti:

“Burcu, Mayıs 2019’dan beri, 52 transın yer aldığı T-Talk WhatsApp Grubu’na üye bir arkadaşımızdı. O da diğer trans arkadaşlarımız gibi yalnız olmadığını hissetmek, yanlış görülüp dışlanmadığı bu grupta; ailenin, toplumun, devletin transfobik şiddetinin açtığı yaraları bir nebze de olsa sarmak, biraz gullüm yapıp neşelenmek için buradaydı. Farklı tarihlerde, depresyon, anksiyete gibi şikayetlerde bulunmuş, trans terapi grubuna ve LGBTİ+ terapist ağına yönlendirmiştik. Gruptan edindiği arkadaşlarının telkinlerine rağmen, onu kaybetmiş olmanın şokunu ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Bazen bir göz temasında, bazen bir gülücükte, bazen bir cümlede, bazen gullümün orta yerinde ve bolca dertte buluşup, kıyısından kenarından bölüştüğümüz, konuştuğumuz ama ellerimizden sessizce kayıp giden bu hayata hep birlikte veda ediyoruz.”

İnisiyatif, intiharlara karşı aile desteği ve zorbalığa karşı rehberlik hizmetinin önemine de dikkat çekti:

“Trans intiharlarında ailenin desteği çok önemli olmakla birlikte, transları zorbalığa karşı okullarda koruyacak nitelikli bir rehberlik hizmeti de hayati öneme sahip. Ayrıca okulun fiziksel olarak ve sunulan eğitimin içeriği olarak kapsayıcı olması gerekiyor.”

Arkadaşlarının veda mesajlarının da olduğu yazının tamamı için tıklayın.


Etiketler: insan hakları
İstihdam