16/01/2017 | Yazar: Kaos GL

25 Aralık’tan bu yana gözaltında tutulan 6 gazetecinin polisteki ifade işlemleri bugün başlıyor.

23 gündür gözaltında tutulan gazetecilerin ifade işlemleri başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

25 Aralık'tan bu yana gözaltında tutulan 6 gazetecinin polisteki ifade işlemleri bugün başlıyor.

23 gündür gözaltında tutulan 6 gazetecinin, polisteki ifade işlemleri bugün başlıyor.

ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan, kapatılan DİHA'nın haber müdürü Ömer Çelik ve muhabiri Metin Yoksu, Yolculuk gazetesi yazı işleri müdürü Eray Sargın, eski Diken editörü Tunca Öğreten ve Birgün gazetesi çalışanı Mahir Kanaat, 25 Aralık'tan bu yana İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. Gazeteci Okatan, 23 gündür açlık grevinde.

Savcılık ifadesi bilinmiyor

Avukatları arayan polis, gazetecilerin ifade işlemlerinin bugün başlayacağını söyledi. Savcılık ifadelerinin ne zaman başlayacağı ise belli değil.

Gözaltı sebebi gizli!

Gazetecilerin ne için, hangi kapsamda gözaltında tutuldukları kesin olarak bilinmese de Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin haberler nedeniyle gözaltında oldukları düşünülüyor. Dosyada gizlilik kararı bulunuyor ancak hükümete yakın medya organları Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın maillerindeki bilgileri haber yaptıkları için gözaltına alındıklarını yazmıştı.

Gözaltında ölüm tehdidi

Öte yandan gözaltındaki ve tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması ve basın özgürlüğü için açlık grevi yapan gazeteci Derya Oktan’ın avukatı Sezin Uçar, bir polis memurunun müvekkilini tehdit ettiğini söyledi. 14 Ocak Cumartesi günü gözaltındaki gazetecilerle görüşen Uçar, ETHA’ya yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Gözaltına aldıkları 100'e yakın kişiyi, aynı yere getirmişler. Sabah saatlerinde tuvalet sırasında, müvekkilim Okatan, polis amirine 'Diğer tuvaletlerin kapısını da açarsanız, daha iyi olur' demiş. Polis amiri de mantıklı olan öneriyi yerine getirmek yerine 'Sizin koğuş cezalı, en son siz çıkacaksınız' yanıtını vermiş. Müvekkilimiz Okatan da, 'Çok büyük bir ceza gerçekten' diyerek yanıt verince, polis amiri 'Seni burada asarım, boğarım, öldürürüm' diyerek Derya'yı tehdit ediyor. Ayrıca, 'Bir teröristin lafını mı dinleyeceğim' gibi hakaretlerin yanı sıra cinsiyetçi küfürler de ediyor.”


Etiketler: medya
İstihdam