07/05/2020 | Yazar: Kaos GL

23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin Pembesiz-Mavisiz bölümünde queer filmleri izlemek mümkün.

23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali online başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uçan Süpürge Vakfı’nın gerçekleştirdiği Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl online olarak düzenleniyor.

Yirmi iki yıldır aralıksız olarak kadın yönetmenlerin filmlerini sinemaseverlerle buluşturan festival, 23. yılında ilk kez online olarak gerçekleşiyor. Bu yıl festivalin onursal başkanı Türkan Şoray.

7-14 Mayıs 2020 tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalin filmleri, pandemi koşulları nedeniyle online ortamda gösterime girecek. Filmler son bir yıl içerisinde çekilen kadın yönetmenlerin filmlerinden oluşuyor.

Farklı kategorilerden olmak üzere, festival kıtası olan Afrika’nın seçkisinde 12, festival ülkesi olan İrlanda’nın seçkisinde 8 film var. Kısa kurmacada 19, deneyselde 7, animasyonda 5, belgeselde 14, uzun metrajda 11 filmi izleyicilerle buluşacak.

Festival “Pembesiz Mavisiz” filmlerinde Türkiye ve dünyadan queer filmleri izlemek mümkün. Bu bölümde Festivalin seçtiği filmler şöyle: “Öteki - The Other”, “DİŞ-er-İL -S(He)”, “Berlin’deki Kelebekler: İkiye Bölünmüş Bir Ruhun Hikâyesi - Butterflies In Berlin: Diary Of A Soul Split In Two”, “Adımı Söyle - Say My Name”.

Filmleri buradan izlemek mümkün.

Ödüller kimlere?

Festival’in her yıl verdiği Onur Ödülü ve Bilge Olgaç Başarı Ödülü ve Genç Cadı Ödülü

sahipleri de belli oldu. 23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde bu yıl Onur Ödülü Nebahat Çehre ve Şahika Tekand’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülü Handan İpekçi, Işıl Özgentürk ve Sevil Demirci’ye takdim edilecek. Genç Cadı Ödülü ise son yıllarda başarılı oyunculuğuyla da dikkat çeken Cemre Ebüzziya’ya verilecek.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam