23/04/2011 | Yazar: Kaos GL
24 Nisan 1915 Ermeni Kıyımı'nda kaybedilenler Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Bodrum'da mumlar ve karanfillerle anılacak.

24 Nisan 1915 Ermeni Kıyımı'nda kaybedilenler Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Bodrum'da mumlar ve karanfillerle anılacak.
Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe girişimi, 24 Nisan 1915 Ermeni Kıyımı'nda kaybedilenler anısına eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara, Bodrum ve Diyarbakır'da anma töreni gerçekleştiriyor.
"Ortak acımızı ilan etmeliyiz"
Girşim çağrı metninde, "insanlığın asli değerlerinde birleşenleri", 24 Nisan'daki "ağır suçun" herkesin "ortak acısı" olduğunu ilan etmeye çağırıyor. Çağrı metni:
24 Nisan 1915, asırlardır bu ülkenin diğer halkları ile birlikte yan yana yaşamakta olan Ermeni halkının yurdundan devlet zoruyla koparılıp yüz binlercesinin öldüğü, öldürüldüğü, sürüldüğü ve her türlü zulme maruz kaldığı felaketin başladığı gündür.
O tarihten bu yana devlet ve hükümetler, bu korkunç olayın üstünü örtmeye, dahası -isyan gibi nedenlerle- meşru göstermeye çalıştı. Oysa hiçbir gerekçenin hakli gösteremeyeceği bu ölümcül sürgün açıkça insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur.
Devletin bu suçu inkâra dayalı resmi politikası sürdükçe o tarihten beri bu ülke insanlarının yüreğinde gizli gizli kanayan yara derinleşmekte; aklımizi, vicdanımızı, hak-adalet duygumuzu daha fazla felç etmektedir.
Anma pazar günü (24 Nisan) 17:00'de, İstanbul Taksim Meydanı, Ankara Sakarya Meydanı, Diyarbakır İnsan Hakları Parkı, Bodrum Belediye Meydanı'nda yapılacak.
Ermeni soykırımı anması Türkiye'de ilk defa geçen yıl İstanbul'da yapılmışıtı
"24 Nisan Ortak Acımız" Çağrısı Yapanlar
Abdullah Demirbas, Adil Kurt, Ahmet Faruk Unsal, Ahmet Insel, Ahmet Kardam, Ahmet Turk, Ali Bayramoglu, Ali Ertem, Alper Gormus, Altan Tan, Atilla Dirim, Attila Tuygan, Aydin Engin, Ayhan Bilgen, Aysel Tugluk, Ayse Hur, Baskin Oran, Bekir Berat Ozipek, Betul Tanbay, Bulent Atamer, Busra Ersanli, Cafer Solgun, Cengiz Aktar, Cengiz Algan, Cercus Tas, Demir Celik, Dogan Tarkan, Emine Ayna, Emrullah Beytar, Emrullah Bingul, Erol Koroglu, Ertugrul Kurkcu, Esra Mungan, F. Levent Sensever, Faik Karadas, Faruk Alpkaya, Fatma Nevin Vargun, Ferda Keskin, Ferhat Kentel, Ferhat Tunc, Fethi Inan, Fethiye Cetin, Garo Paylan, Gaye Boralioglu, Gencay Gursoy, Gulten Kaya, Gulten Kisanak, Haci Mehmet Bozdag, Halil Aksoy, Halil Berktay, Haluk Inanici, Hasan Yalcinkaya, Hayko Bagdat, Hidayet Sevkatli Tuksal, Hilal Kaplan, Huseyin Tanas, Idris Balukan, Ihsan Coskun, Ihsan Nergiz, Inci Hekimoglu, Ipek Calislar, Jale Mildanoglu, Kadir Cangizbay, Kemal Gokhan Gurses, Kerem Tosun, Lale Mansur, Levent Tuzel, Leyla Ipekci, Mazhar Zumrut, Mehmet Bekaroglu, Mehmet Demir, Mehmet Tanhan, Mesut Yegen, Metin Algan, Mithat Sancar, Muhammet Akar, Murat Bozlak, Murat Celikkan, Murat Paker, Mustafa Avci, Nabi Yagci, Nazmi Gur, Necmiye Alpay, Nil Mutluer, Nizamettin Ozturk, Oktay Etiman, Oral Calislar, Orhan Miroglu, Osman Baydemir, Osman Koker, Oya Baydar, Omer Faruk Gergerlioglu, Omer Laciner, Ozdal Ucer, Ozden Donmez, Pervin Buldan, Ragip Duran, Ragip Zarakolu, Roni Margulies, Sadrettin Guvener, Sait Cetinoglu, Sebahat Tuncel, Selim Deringil, Semra Somersan, Serkan Akyildirim, Sirri Sureyya Onder, Sebnem Korur Fincanci, Sehbal Senyurt,Senol Karakas, Seyhmus Diken, Sezai Temelli, Temel Iskit, Tuna Kuyucu, Turan Cengiz, Ufuk Uras, Umit Firat, Umit Kardas, Umit Kivanc, Umit Sahin, Unal Unsal, Ustun Bol, Yakup Kadri Karabacak,Yalcin Ergundogan, Yasemin Goksu, Yildiray Ogur, Yildiz Onen, Zeynep Tanbay, Zozan Ozgokce.
Etiketler: insan hakları