25/11/2020 | Yazar: Aslı Alpar

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınların ayrımcılığa, nefrete karşı bir aradalığına dikkat çekmek için başladığımız çizgi dizide Gökçe Yavaş çizdi.

25 Kasım: Benim bedenim seni hiç ilgilendirmez! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İllüstrasyon: Gökçe Yavaş Önal

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde lezbiyen, biseksüel ve trans kadınlar şiddete karşı bir arada!

Kadınların ayrımcılığa, nefrete karşı bir aradalığına dikkat çekmek için  başladığımız çizgi dizide Gökçe Yavaş nefret söylemine, şiddete ve ayrımcılığa karşı trans, eşcinsel ve biseksüel kadınların mücadelesini çizdi. 

"Şiddete, ayrımcılığa, transfobiye karşı ben de varım!"

"Cinsiyetler, bedensel varoluşlar; iç/dış genital organlara indirgenemez. Bedenim, kimliklerim üzerindeki söz ve karar hakkı bana ait. Bu hak, kendimi belirleme hakkının ayrılmaz parçası."

"Bedenim, kimliğim üzerindeki yegane otorite benim! Trans kadınların cinsiyetlerini sorgulamak, trans kadınların “kadın olmadığı” yönündeki açıklama ve imalarda bulunmak; açıkça kadın düşmanlığı, transfobi, nefret ve ayrımcılık. Bu ayrımcılığa karşı mücadele etmek ise herkesin politik sorumluluğu."

"Hayattayım, buradayım!"



Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam